Bio Musici e.a.

Bio Musici e.a.

  Tobias Borsboom (piano)

Tobias Borsboom, de pianist met ‘een juweel van een toucher’ (Trouw), speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Tezamen met violist Piotr Jasiurkowski won hij tevens de Dutch Classical Talent-publieksprijs. Ook toerde hij als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en met zijn soloprogramma Wanderer in binnen- en buitenland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer en zijn cd met Pan van Vítězslav Novák zijn met veel lof in de pers en media onthaald.
Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Ook gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. In samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan speelde hij in 2018-2019 Meneer Tobias en het zwarte monster, een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Hij maakte deel uit van gezelschap Theatre-Hotel Courage dat in 2017 de Nederlandse theaters aandeed met A room with a view. Met Jan Brokken speelt hij enkele zeer succesvolle vertelconcerten, waaronder Mata Hari en De rechtvaardigen met Lidy Blijdorp en De Tuinen van Buitenzorg met pianomuziek van Leopold Godowski en Paul Seelig.
Tobias Borsboom is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert, en in de voorstelling De Housewarming 1826 houden zij een feest ter ere van hun grote vriend. Vanaf 2021 spelen zij Schobert, over de vriendschap tussen Franz Schubert en beste vriend Franz von Schober.
Met celliste Pamela Smits werkt Tobias sinds 2017 samen als programmeur van de concertserie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk van Amsterdam.

  Yukiko Hasegawa (piano)
Pianist Yukiko Hasegawa is geboren in Japan en woont nu in Nederland. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam. Yukiko Hasegawa treedt op als solist en als kamermusicus. Ze maakte haar orkestdebuut in 2004 in Japan waar ze Beethovens 5e pianoconcert speelde met het Philharmonisch Orkest van Krakau. Met pianist Tobias Borsboom vormt ze een pianoduo, waarmee ze regelmatig in Japan optreedt. In 2020 bracht Yukiko haar debuutalbum Eternal Longing uit, met pianowerken van Beethoven, Franck en Schumann. Deze werd zeer positief in de pers ontvangen en geroemd vanwege de poëtische kwaliteiten van Hasegawa’s spel.

  Kilian van Rooij (viool)
Kilian van Rooij studeerde in Amsterdam bij Vera Beths voor zijn bachelor. In 2017 studeerde hij met onderscheiding af van zijn master aan de ‘Royal Academy of Music’ in Londen. Kilian is naast uitvoerend musicus ook componist. ‘Ik wil muziek maken voor iedereen. Muziek die een verhaal vertelt, spannend is en recht naar je hart gaat’ aldus Kilian. Hij heeft verschillende internationale concoursen gewonnen, zoals de ‘Premio virtuosité competitie’ en ‘Premio citta di padova competitie’ in Italië.

  Momoko Noguchi (viool)
Momoko Noguchi studeerde aan de Tokyo University of Music and Fine Art en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Sinds haar studietijd in Hamburg is zij lid van het Residentie Orkest Den Haag. Naast haar orkestbaan treedt ze regelmatig op als solist en als kamermusicus. Haar eigen ensembles zijn Strijktrio Kodama, Strijktrio Calliope en Duo Eos.

Takehiro Konoe (altviool)
Takehiro Konoe begon met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Op zijn 13e stapte hij over op de altviool. Sinds 2016 studeert hij altviool aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Nobuko Imai en Francien Schatborn. In 2017 won Takehiro het Vijfde Nationaal Altvioolconcours, waarna hij in 2018 finalist was op de Tokyo International Viola Competition. In hetzelfde jaar kreeg hij de derde prijs in de ARD Music competition, en in 2020 won hij de eerste prijs op het Johannes Brahms Concours. Oktober 2022 won hij de eerste prijs bij het Oskar Nendal International Viola Competition in Praag.
Takehiro Konoe speelt op een kopie van altviool van Carlo Bergonzi gebouwd door Roger Hargrave in 1991. 

Pepijn Meeuws (cello)

Pepijn Meeuws is onder andere cellist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, maar ook een van de oprichters van Trio Suleika. Naast zijn succesvolle klassieke carrière is hij al 10 jaar actief in verschillende (muziek)theaterproducties als cellist, acteur en illusionist, zoals Cello Cello!.

 Huib Ramaer (verteller en musicoloog)

Huib Ramaer is musicoloog, verteller en artistiek leider van Muze van Zuid, een vijfdaags festival in Amsterdam Zuid. Daarnaast doceert hij muziekgeschiedenis aan de interfaculteit en de Master Muziekprogrammering van de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ. Hij presenteert en schrijft over muziek én verzorgt inleidingen. “Elke inleiding beschouw ik als een reis. Er ontstaat verbondenheid waarna je samen nog intenser het avontuur van het programma kunt beleven.”

 Simon Mulder (dichter, voordrachtskunstenaar)

Simon Mulder (1986) studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden en wijsbegeerte en klassieke talen te Amsterdam. Hij schrijft gedichten, waarbij hij vaak gebruikmaakt van de vaste vorm (rijm en metrum). In zowel gedichten als voordracht streeft hij naar eenheid van vorm en inhoud. Daarnaast legt hij zich toe op de klassieke voordrachtskunst en draagt hij voor uit eigen werk, maar brengt ook klassiekers uit de literatuurgeschiedenis opnieuw tot leven op het podium. Hij stond tweemaal op het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Behalve in Nederland trad hij op in België, Engeland, Frankrijk, Portugal, Rusland en Japan.
Verder is hij oprichter van Stichting Feest der Poëzie, waarmee hij poëzie- en muziekevenementen op bijzondere plaatsen organiseert, van een driedaags festijn rondom de dichters van 1880 tot avonden met muziek, poëzie en theater rondom dichters van nu, maar ook over Fernando Pessoa, Oscar Wilde, Louis Couperus, de Muiderkring en anderen.

 Gerard de Bruyne ( beeldend kunstenaar )

Gerard de Bruyne genoot zijn opleiding aan de Kunstacademie ArtEZ (CABK) in Kampen. Hij volgde lessen bij o.a. Eli Content en liep stage bij Harry Geelen in de Toonder Studio’s. Met Frank Groothof, theatermaker, maakte hij kindervoorstellingen. Dit zijn z’n grote inspirators. Gerard werkte in eerste instantie als kunstschilder met olieverf op doek. Al snel ging hij over op tekenen in heel uiteenlopende stijlen. Als hij in 1994 wordt gevraagd met twee live-tekenaars te tekenen bij de voorstelling Krazy Kat die vervolgens genomineerd word voor een theaterprijs,  is de grondslag gelegd voor zijn liefde voor live tekenen op muziek. Hij werkt o.a. met Het Gelders Orkest,  Rotterdams Philharmonisch, Janine Jansen en Kees van Kooten. Zijn tekeningen worden live via camera en beamer geprojecteerd op groot achterdoek. Zo staat hij in het theater met ‘Buiten de lijntjes’ die hij ontwikkelde met “Slagwerk Den Haag” en schildert hij bij de ‘Canto Ostinato Strings Attached’ van het Matangi Quartet. Samen met zijn vrouw, kunstenaar José Vingerling, ontwerpt Gerard diverse grafische uitingen voor Kinderziekenhuizen. Met ‘Het Kleurfeest’ trekken zij, met zanger / gitarist Maarten Teekens, langs theaters, scholen en bibliotheken om samen met kinderen avonturen te tekenen op een groot vel papier op de grond.

BIO musici OPEN PODIUM

Faye Wang

Mijn naam is Faye Wang en ik ben 10 jaar oud. Ik speel piano sinds ik 8 jaar ben en heb ik les van Juffrouw Natalia Pavlova.  Ik ben begonnen met Piano te spelen omdat ik piano erg mooi vind klinken en geïnspireerd werd door mijn neven die ook piano spelen. Als klein kind kon ik daar erg van genieten en vond ik het erg mooi. Toen ik begonnen ben met lessen te nemen, vond ik het steeds mooier en leuker en speel ik nu 2+ jaar piano. In deze 2 jaar heb ik 2x deelgenomen aan de Prinses Christina Concours middels een video opname. Verder heb ik in 2022 ook deelgenomen aan de Sprienge Muziekfestival in café de Piek, Vlissingen.

Fynn Hoffmann

My name is Fynn Hoffmann, I have played the piano sinds age 5.  I study piano with Natalia Pavlova and composition at UCR. I have won twice in the Jugend komponiert Federal Competition Germany and the 3rd prize in the Breda Muziek festival amateur competition including a masterclass with composer Benjamin Schweizer and pianist Bart van Oort.

Isis Pokorni

De 19-jarige Isis Pokorni groeide op in de provincie Zeeland waar zij vanaf 8 jaar pianolessen volgde bij respectievelijk Cathy Kotoun, Dies van den Berg en Natalia Pavlova. Onder hun leiding heeft Isis met succes deelgenomen aan onder meer het Archipel Muziekconcours, Pianofest en het Prinses Christina Concours. Een masterclass en een aantal lessen bij pianisten Klára Würtz, Lestari Scholtes, Slava Poprugin, Nicolas Callot en Hannes Minnaar stonden ook op haar programma. Inmiddels woont Isis in België waar ze studeert aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Nikolaas Kende en diens assistent Aaron Wajnberg.

 Annabella Fabris

Annabella Fabris started learning piano at age 5 in 2008. She grew up in Harare and played in the yearly Vocal and Instrumental Eisteddfod since 2014. From 2019 to 2021 she played in the open class and received several honors awards.
She also played competitively in high school and won the open category in 2020 and 2021, and was performing her own solo recitals by the end of high school.
In 2022 she moved to the Netherlands to study music at the University College Roosevelt in Middelburg, where she is now in the second year of her bachelor.

Cindy Reuter

My name is Cindy Reuter and I have been playing the clarinet for 11 years now. I am in my second Semester at University College Roosevelt and I study the clarinet with Nancy Braithwaite. I was part of the National Youth Wind Orchestra Luxembourg in 2021 and I took part in a masterclass in Breda with pianist Bart van Oort and clarinetist Lars Wouters van den Oudenweijer.

Julian Hau

Dag muziek liefhebbers, mijn naam is Julian Hau en ik ben 8 jaar. Ik zit nu 2,5 jaar op pianoles en vind het nog steeds hartstikke leuk! Ik ben blij dat Natalia Pavlova mijn juf is omdat ze heel veel geduld heeft. Vorig jaar speelde ik ook op het Sprienge Muziekfestival en dit jaar kijk ik er weer naar uit om hier te spelen.

Beatriz Freitas

My name is Beatriz Freitas, I have been playing piano for the past 8 years, and am currently a music performance student at UCR, playing at conservatory level. I have done multiple performances, and I always focus on making the best music I am capable of.

Claire Hu

Ik ben Claire Hu, ik ben 11 jaar en ik speel al vanaf mijn zesde piano. Piano spelen vind ik heel erg leuk. Het klinkt heel interessant en mooi. Thuis hebben we ook een piano. Ik zou graag ook zo’n hele grote piano willen hebben als mijn juf Natalia Pavlova. Ik heb twee keer meegedaan aan het Prinses Christina Concours en opgetreden in het Sprienge Muziekfestival in café de Piek Vlissingen.

Ayden Hu

Ik ben Ayden Hu, ik ben 9 jaar en speel al vanaf mijn zesde piano. Ik ben geïnspireerd door mijn zus Claire die ook piano speelt en vind het erg leuk om een duet met haar te spelen. Dit is de eerste keer dat ik een concert speel, maar ik heb wel al 2 keer meegedaan aan het Prinses Christina Concours.

Kostia Tkacenko

Mijn naam is Kostia Tkacenko en ik ben 10 jaar oud. Ik speel sinds augustus 2022 piano bij Natalia Pavlova. In october 2022 heb ik deelgenomen aan het Princes Christina Concours waar ik veel positieve reacties op heb gekregen en daardoor meer zelfvertrouwen. Ik heb veel zin om deel te nemen aan het ” Sprienge Muziekfestival”.

Erica Merli

My name is Erica Merli, I have played the violin since the age of 5. I have studied at the Conservatory of Milan for seven years with Cinzia Barbagelata. In 2020 I moved to the Netherlands to study music at the University College Roosevelt in Middelburg, where I am studying violin with Andras Czifra and musicology at University College Roosevelt. I am currently a member of the Zeeuws Orkest.