SPRIENGE MUZIEKFESTIVAL

SPRIENGE MUZIEKFESTIVAL

De 2e versie van het Sprienge Muziekfestival Vlissingen vindt plaats van 15 – 16 april op 2 verschillende locaties: de St.Jacobskerk in het centrum en het Fletcher hotel Arion aan de Bloulevard van Vlissingen. De focus van het festival ligt op de cross-over van klassieke muziek met theater en beeldende kunst met voorstellingen voor jong en oud. 

Artistiek leider: Tobias Borsboom

Zaterdag 15 april in de St. Jacobskerk, 20:00-22:00 uur

Het Myrthen Pianokwintet met Huib Ramaer 

OPENINGSCONCERT ‘DUBBELPORTRET’

Een vertelconcert over het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek: Clara en Robert Schumann

Clara trouwde in 1840 met componist Robert Schumann, die piano studeerde bij haar vader, de bekende pedagoog Friedrich Wieck. Al op haar negende trad Clara op en vanaf haar dertiende maakte ze lange concertreizen. Ze was een geweldig pianiste, een verdienstelijk componiste en een absolute ster in het muziekleven van die tijd. Haar zwaarbevochten huwelijk met Robert was liefdevol en turbulent. Ook de intrigerende vriendschap met de nog jonge Johannes Brahms komt aan bod in deze luisterrijke samensmelting van tekst en muziek.

Programma:

Clara Schumann-Wieck  (1818-1896): Pianoconcerto in a mineur, Op. 7 (bew:Tobias Borsboom)

– Pauze –

Robert Schumann (1810-1856):  Pianokwintet in Es majeur, op. 44

Het Myrthen Pianokwintet:  Kilian van Rooij viool, Momoko Noguchi viool, Yoko Kanamaru altviool, Anastasia Feruleva cello, Yukiko Hasegawa piano met Huib Ramaer verteller


Zondag 16 april in Fletcher hotel Arion, 11:00-12:00 uur

Tobias Borsboom, Huib Ramaer en Gerard de Bruyne

FAMILIECONCERT ‘BABAR HET KLEINE OLIFANTJE’

Een muzikaal tekenavontuur voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het verhaal van Babar, het kleine olifantje met muziek van Francis Poulenc gaat naadloos over in ‘het kleurfeest’, waarin kinderen samen met tekenaar Gerard de Bruyne een supergrote tekening maken ondertussen luisterend naar pianomuziek.

Tobias Borsboom piano, Huib Ramaer verteller, Gerard de Bruyne tekenaar


Zondag 16 april in Fletcher hotel Arion, 14:00-15:00 uur

OPEN PODIUM ‘JONG ZEEUWS TALENT’

Klassieke muziek gespeeld door Zeeuwse jeugd van 7 tot 20 jaar

Diverse optredens van jonge amateurmusici van amateurmusici, leerlingen van de Zeeuwse Muziekschool en studenten van het UCR onder leiding van Natalia Pavlova. Als toehoorder ben je welkom om de ontwikkeling van deze jonge talentvolle klassieke musici te volgen.

Zondag 16 april in Fletcher hotel Arion, 16:30-20:00 uur

Tobias Borsboom, Simon Mulder e.a.

DINERCONCERT ‘DADAISTISCHE REVUE’

Een driegangen diner met een verrassend dynamisch optreden in het teken van Erik Satie

Met o.a. de komische korte film Entr’acte (1924) van René Clair gebaseerd op een boek van Francis Picabia met muziek gecomponeerd door Erik Satie, life gespeeld door Tobias Borsboom op piano. De Ursonate, een absurdistisch klankgedicht van Kurt Schwitters voorgedragen door Simon Mulder. Evenals gedichten ‘Boem, Paukeslag’, ‘Bedreigde stad’ en ‘Alpenjagerslied’ van Paul van Ostayen, de jubelzang ‘Triomfode’ van Pessoa en meer. Tobias Borsboom speelt eveneens de compositie ‘Embryons desséchés’ van Satie. Dans zal de optredens aanvullen.

Tobias Borsboom piano, Simon Mulder voordrachtskunstenaar, e.a.

Programma:

16:30 – 17:00 Ontvangst met bubbels en hapjes

17:00 – 17:45 Muziek deel 1 

18:00 – 18:45 Shared dining hoofdgerecht

19:00 – 19:30 Muziek deel 2

19:45 – ….      Dessert