Deborah Witteveen saxofoon & Maxime Snaterse piano

Deborah Witteveen saxofoon & Maxime Snaterse piano

Zondag 17 december 11.30-12.30 uur in Fletcher hotel Arion Vlissingen

Deborah Witteveen kennen we van haar optreden samen met Thomas Dulfer fagot in de Sint Jacobskerk in 2022. We waren toen zo onder de indruk van haar spel en uitstraling dat we haar, dit keer samen met Maxime Snaterse piano, wederom hebben uitgenodigd. De grote aantrekkingskracht van deze zeer getalenteerde en ambitieuze musici zien we in hun avontuurlijke en verassende programma terug waarbij ze een grote verscheidenheid aan saxofoon en piano repertoire combineren. Ze zoeken daarbij een juiste balans tussen zowel traditionele als vernieuwende muziek en solo en duo repertoire.

Wie kent niet de mythische verhalen van de onafscheidelijke tweeling en legendarische helden Castor en Pollux waar ook de helderste sterren van het sterrenbeeld Tweelingen (Gemini) naar zijn genoemd. Het programma Gemini neemt de luisteraar mee op een muzikaal avontuur met muziek van componisten die zijn geïnspireerd door de verhalen over deze helden. De saxofoon en piano vertolken de mythische verhalen en representeren op muzikale wijze de twee heldere sterren in het heelal.

Programma: GEMINI, een avontuur met Two Fantastics

J. Takacs (1902-2005): Two Fantastics Op. 88, voor altsaxofoon en piano

. Tempo rubato

. Tempo giusto

J.P. Rameau (1683-1764): Tristes apprêts (arr. van aria uit Castor & Pollux)

F. Schmitt (1870-1958): Légende Op. 66, voor altsaxofoon en piano

G. Crumb (1929-2022): Uit Makrokosmos Volume I, Part 3

. Dream Images (Love-Death Music) – Gemini (arr.)

F. Chopin (1810-1849): Introduction & Polonaise brillante in C majeur, Op. 3 (arr.)

J.P. Rameau (1683-1764): Nature, Amour (arr. van aria uit Castor & Pollux)

C. Debussy (1862-1918): Berceuse héroïque (arr.)

R. Muczynski (1929-2010): Sonata Op. 29, voor altsaxofoon en piano

. Andante maestoso

. Allegro energico


VIDEO:https://youtube.com/clip/Ugkxdlw8lwmvUjCYajGjnsWWFv83NGJLaoID?si=OwJ0kwMIQfb5bXQf

DUO SNATERSE & WITTEVEEN

Sinds 2015 is het duo Snaterse & Witteveen actief. Waar het samenspelen ooit begon met een tour naar Griekenland op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade als twee jonge talenten, is dit sindsdien gegroeid tot een professionele en sterke samenwerking met door de jaren heen diverse concerten, uitvoeringen en erkenningen als resultaat. Als jonge ambitieuze musici heerst het verlangen het duo in de toekomst verder te ontwikkelen en samen bijzondere, verrassende programma’s ten gehore te brengen. De kracht ligt in het combineren van een grote verscheidenheid aan saxofoon en piano repertoire, waarbij aandacht wordt geschonken aan zowel de traditionelere werken als vernieuwende muziek en een juiste balans bestaat tussen solo en duo repertoire. De sterke individuele karakters die tot uiting komen op het podium, even als de gedeelde passie voor een grote variatie aan muziek, het streven naar een hoge kwaliteit van uitvoering en de persoonlijke manier waarop het duo zowel verbaal als muzikaal een connectie weet te maken met het publiek, zijn kenmerkend. Naast dat de uitvoerenden als duo actief zijn, volgt ieder ook een eigen muzikale pad.


Deborah Witteveen (1995) is een Nederlandse saxofoniste actief als uitvoerend musicus en docent. Ze studeerde bij Johan van der Linden aan het HKU Utrechts Conservatorium en Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor zowel voor haar Bachelor of Music (2017) als haar Master of Music (2020) studeerde ze ‘cum laude’ af.

Deborah is actief als kamermusicus en is graag betrokken bij interdisciplinaire projecten. Momenteel is ze baritonsaxofoniste van het Ardemus Quartet. Daarnaast is ze onderdeel van muziektheatergroep ‘Neo-Fanfare 9×13’. Samen met fagottist Thomas Dulfer vormt ze een duo, waarmee ze een van de finalisten van het prestigieuze ‘Dutch Classical Talent’ 2022-2023 was. Verder vormt ze sinds 2015 een duo met pianist Maxime Snaterse.

Deborah speelt ook in grotere ensembles en orkesten, zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast haar werk als uitvoerend musicus is Deborah een gepassioneerd saxofoondocent. Ze heeft vele prijzen gewonnen op verschillende muziekconcoursen in Nederland, zoals Prinses Christina Concours en Classic Young Masters. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Claude Delangle, Vincent David en Nobuya Sugawa. Samen met het Ardemus Kwartet studeerde ze aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.  deborahwitteveen.com


Maxime Snaterse (1996) sloot in 2018 haar Bachelor of Music cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium, waar ze les kreeg van Frank van de Laar, en twee jaar later haar Master of Music, met de hoogste onderscheiding. Recent heeft ze een tweede diploma Master of Music behaald met het hoogst mogelijke resultaat aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Aleksandar Madžar.

Maxime is een veelzijdige pianiste en geeft regelmatig concerten in zowel binnen- als buitenland, solo maar ook als kamermusicus in verschillende bezettingen. Momenteel vormt ze enkele vaste ensembles: een pianotrio, duo met saxofoon, duo met cello, een pianoduo en een liedduo. Tevens is ze sinds 2022 pianist bij Vrienden van het Lied. Maxime heeft meerdere malen als solist met orkest opgetreden, o.a. met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets en het Amphion Collectief, maakte deel uit van de Jonge Meesters Wilp en heeft meegewerkt aan enkele interessante kunstprojecten; als voorbeeld in 2020 de uitvoering van muziektheatervoorstelling ‘Graven’ samen met acteur Greg Nottrot van het Nieuw Utrechts Toneel. Ze was prijswinnaar bij meerdere concoursen, zowel solopiano als met haar ensembles, heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde pianisten als Boris Berman, Lars Vogt en Pascal Devoyon, en nam deel aan internationale zomercursussen, waaronder The International Holland Music Sessions in Bergen en de Internationale Mozarteum Sommerakademie in Salzburg.

Naast haar muzikale activiteiten studeerde Maxime in 2019 af van haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en heeft zij in 2020 haar Master Business Administration cum laude afgerond. Verder geeft ze momenteel les op verschillende academies in Brussel. Op de eerste plaats blijft ze echter de gedreven en enthousiaste pianiste die haar fascinatie voor de klassieke muziek wil delen met het publiek.  www.maximesnaterse.com

Reacties zijn gesloten.