Duo Saraswati: Kris van der Plas piano & Jan van der Plas cello

Duo Saraswati: Kris van der Plas piano & Jan van der Plas cello

Zondag 21 april 11:30–13:30 uur in Fletcher hotel Arion Vlissingen

Vanwege het grote succes van het Dadaïstische dinerconcert april vorig jaar sluiten we het seizoen af met dit keer een lunchconcert en een bijzonder muzikaal verhaal over Indonesische sferen en daarop afgestemde gerechten. 

U wordt verzocht om voor 15 april te reserveren, er is geen losse kaartverkoop.

Lunch vertelconcert in Balinese sfeer

Het jonge Duo Saraswati bestaat uit de broers Jan (cello) en Kris (piano) van der Plas. Zij zijn in Nederland geboren en opgeleid, maar door hun Balinese achtergrond voelen zij grote verwantschap met de traditionele Indonesische muziek. De broers proberen op het raakvlak van die twee culturen een spannende symbiose te ontdekken en te creëren. Zo leggen zij een link tussen de Indonesische traditionele muziek en de klassieke muziek uit West-Europa. Een voorbeeld hiervan is de connectie tussen de liederen van de Indonesische musicus en componist Mochtar Embut en de Sonata van Claude Debussy. Tijdens dit unieke vertelconcert leggen zij hun roots bloot, zowel in verhaal als in muziek.

Programma: ‘Indonesia Melankolis’

  • 11:00 uur Opening zaal / Ontvangst met welkomstdrankje

  • 11:30 uur Concert Deel 1

C. McPhee (1900-1964): Balinese Ceremonial Music

. Gambangan

. Taboe Teloe

Cl. Debussy (1862-1918): Cello Sonata

. Prologue: Lent, sostenuto e molto risoluto

. Sérénade: Modérément animé

. Finale: Animé, léger et nerveux

Selectie liederen uit ‘Antologi Musik Klasik Indonesia’

. M. Embut – Rambut

. S. Embut – Cempaka Kuning

. M. Embut – Srikandi

. M. Embut – Angin Jahat

. M. Embut – Kekasih

. Iskandar – Kisah Mawar Di Malam Hari

. M. Embut – Setitk Embun

. M. Embut – Senja di Pelabuhan Perahu

. M. Embut – Sandiwara

  • 12:15 uur Pauze met Balinees lunchbuffet

  • 13:00 uur Concert deel 2

B. Britten (1913-1976): Cello Sonata Op. 65

. Dialogo

. Scherzo – Pizzicato

. Elegia

. Marcia

. Moto Perpetuo

  • 13:30 uur Afsluiting met koffie/thee en spekkoek

VIDEO:https://youtube.com/clip/Ugkx-th8T8uql5TuSW4Mz_RyQHklsnhqPV4h?si=0-_9JlmlWUrOLxET

Duo Saraswati is een jong opkomend cello-piano duo bestaande uit de broers Jan en Kris van der Plas. Met hun gedreven manier van spelen maken zij de uitgesproken connectie tussen Indonesië en Europa. Zij waren te gast in het televisieprogramma Podium Klassiek en in Het Concertgebouw bij NPO Klassiek. In april 2023 waren zij op uitnodiging van het Erasmushuis te Jakarta op tournee door Indonesië. Tevens zijn zij tweede prijswinnaar van het Kamermuziek Concours Gelre.

Jan van der Plas (1997) cello, zoekt als kamermusicus altijd naar de kracht tussen verschillend repertoire en mensen. Jan was onder meer gastspeler bij Amsterdam Sinfonietta en heeft tijdens zijn studie verschillende hedendaagse werken ten gehore gebracht. Jonge componisten werken graag samen met Jan. Jan studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder en Jelena Očić, bij wie hij in 2021 afstudeerde (master). Jan bespeelt een cello uit 1967 gebouwd door Jaap Bolink, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kris van der Plas (2002) is een jonge pianist gedreven in het maken van kamermuziek en samenspel. In 2020 werd hij 1e prijswinnaar bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en werd hij tevens nationaal finalist. Kris wordt veelvuldig gevraagd door zangers en instrumentalisten om zijn flexibiliteit en brede kennis in repertoire. Momenteel studeert Kris aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

https://duosaraswati.nl

 

Reacties zijn gesloten.