Annemiek de Bruin klarinet en Laurens de Man piano

Annemiek de Bruin klarinet en Laurens de Man piano

GEANNULEERD

Zondag 25 april 13.30-14.30 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Annemiek de Bruin heeft als uitzonderlijk Zeeuws muzikaal talent ook landelijk reeds hoge ogen gegooid. Met Irene Kok en Laurens de Man vormt ze al vanaf hun kennismaking op het Conservatorium van Amsterdam het Chimaera Trio. Ze houden zich intensief bezig met kamermuziek, hebben al diverse prijzen gewonnen en waren succesvol op o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Grachtenfestival Amsterdam. Annemiek en Laurens treden nu op als duo en nemen het publiek mee in een zoektocht naar de oorsprong van klank. Hetgeen blijkt uit hun avontuurlijke programma.

Programma “Cantabile”:

Béla Bartók (1881 – 1945): Drie Hongaarse volksliederen

. Fekete föd

. Aszszo nyok

. Ha kimegyek

Johannes Brahms  (1833-1897):  Keuze uit Deutsche Volkslieder, WoO 33

Sonate voor klarinet en piano in Es, op. 120 nr. 2:

. Allegro amabile

. Allegro appassionato

. Andante con moto

Ralph Vaughan Williams (1872 – 1958): Six studies in English folksong

Francis Poulenc (1899-1963): Sonate voor klarinet en piano:

. Allegro tristamente (Allegretto – Très calme – Tempo allegretto)

. Romanza (Très calme)

. Allegro con fuoco (Très animé)

Annemiek de Bruin (1993) kreeg klarinetles van o.a. Herman Braune en Harmen de Boer. In 2016 behaalde ze haar bachelor-diploma aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Ralph Manno en in 2018 studeerde ze met het predicaat ‘uitmuntend’ af voor haar master bij Arno Piters in Amsterdam. Zij volgde masterclasses bij onder andere Martin Fröst, Jörg Widmann, Walter Boeykens en Charles Neidich. Kamermuzieklessen kreeg ze van o.a. David Kuijken, Håkon Austbø en Arnau Tomas (Casals Kwartet).

Annemiek won prijzen bij het Prinses Christina Concours en werd in 2013 verkozen tot “Classic Young Master” door de gelijknamige Stichting. In maart 2015 werd zij geselecteerd als vertegenwoordigster van Nederland bij het Euroconcours Klarinet. Zij soleerde met het Brabants Orkest (2011), het Zeeuws Orkest (2012) en Amsterdam Sinfonietta met wie zij Webers klarinetkwintet speelde (2019).  Op uitnodiging van de Nederlandse consulaten in San Francisco, Calgary en Vancouver en de Nederland-America Foundation ging zij op tournee naar de VS en Canada (2012). Ook was Annemiek lid van het Nationaal Jeugd Orkest en participeerde zij in de Gustav Mahler Academy (2019). Van 2014-2016 speelde zij in het jong Nederlands Blazers Ensemble. Tijdens het seizoen 2018-2019 maakte Annemiek deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Annemiek remplaceert regelmatig, onder andere bij het Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. www.annemiekdebruin.nl

Laurens de Man (1993) treedt veelvuldig op als pianist en organist, als solist en in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, bij resp. David Kuyken, Jaques van Oortmerssen †, Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Van 2012 tot 2017 volgde hij aan dit instituut ook bijvaklessen klavecimbel bij Johan Hofmann. Vanaf oktober 2017 zet hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Postgraduate Advanced Organ Studies). In 2016 slaagde hij cum laude voor zijn masterexamen orgel; in 2017 deed hij masterexamen piano (predicaat “uitmuntend”). In 2014 behaalde hij voor beide instrumenten cum laude zijn bachelordiploma. Voorafgaand aan zijn conservatoriumopleiding volgde hij lessen bij Anneke Siebers, Willem Hörmann en Joop Albracht (Jong Talentklas Fontys Conservatorium Tilburg).

Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in zijn activiteiten. Zo trad hij op bij het Bachfestival Dordrecht (2012), speelde een Bachconcert met VJ (2013), vertolkte zijn beruchte Goldbergvariaties (2014), speelde hij in de op Bach gebaseerde dansvoorstelling Well Tempered 10/48 (2014) en speelde hij verschillende Bach-programma’s, o.a. in het Orgelpark te Amsterdam (2015). In maart 2016 won hij een vierde prijs (eerste en derde niet uitgereikt) tijdens het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach” in Würzburg. In januari 2017 speelde hij Bach op een pedaalharmonium in De Wereld Draait Door. In november 2017 verschijnt een piano-cd met werken van Bach.

Als pianist won hij in 2009 tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag een 1e prijs. Hij maakte samen met andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours tournees door de VS, Canada en Costa Rica (2012). In 2016 won hij het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis. Laurens volgde masterclasses bij o.a. Elisabeth Leonskaja, Dmitri Bashkirov, Håkon Austbø, Willem Brons, Abdel Rahman el Bacha en Rudolf Jansen, voor orgel bij o.a. Olivier Latry en Lorenzo Ghielmi (Jong Talentklas Orgelacademie Haarlem 2010). Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. Daarnaast was hij in 2014 stagiair-organist van de Oudekerkgemeente in Amsterdam. laurensdeman.nl

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=3AguMc6fokg

Reacties zijn gesloten.