16 september | Stephanie Proot, piano; Svenja van Driessche, viool en Louisa Van Dessel, hoorn

16 september | Stephanie Proot, piano; Svenja van Driessche, viool en Louisa Van Dessel, hoorn

Zondagochtend 16 September 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Zowel Stephanie als Svenja hebben vele Internationale prijzen gewonnen. Stephanie werd geroemd voor haar uitzonderlijke prestaties en het gebruik van muzikale kleuren. Bij Svenja werd reeds op jeugdige leeftijd haar natuurtalent, wonderlijke muzikaliteit en grenzeloze wilskracht ontdekt.

Eind vorig jaar hebben Stephanie en Svenja in onze serie een ontroerend concert gegeven met een prachtige dynamiek en inlevingsvermogen. Jeanette Vergouwen was in haar recensie dan ook zeer lovend en noemde onze concerten een springplank naar het grote podium. Ze spelen nu de prachtige en bekende Frühlingssonate van Beethoven en samen met Louisa van Dessel, solo-hoorn aan het WDR Funkhausorchester Keulen en moeder van Svenja, o.a. het melancholieke Hoorntrio van Brahms.


L. van Beethoven (1770-1827): Sonate nr. 5 in F Groot, Op. 24 Spring
R. Strauss (1864-1949): Nocturne op. 7 voor hoorn en piano
J. Brahms (1833-1897): Trio voor hoorn, viool en piano op. 40

Stephanie Proot begon op haar zesde met pianospelen, studeerde aan het Koninklijk Muziek Conservatorium van Antwerpen, de Ecole Normale Alfred Cortot te Parijs, de ‘Frankfurter Hochschule für Musik und Darstellende Kunst’ bij Lev Natochenny en beëindigde haar opleiding in de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij Abdel Rahman El Bacha. Ze volgde masterclasses bij o.a. Jan Wijn, Kum Sing Lee, Vladimir Krainev, Irene Rousseau, Leon Fleischer en Dmitri Bashkirov.
Stephanie behaalde vele prijzen waaronder in 2004 de Young Talented Musicians beurs voor uitzonderlijk talent, in 2005 de 1ste prijs op de ‘International EPTA Competition’ (Namen), de 2e prijs op de ‘Nuéva Acropolis Competition’ (Madrid, Spanje), de 2e prijs op de ‘International Pianocompetition Of The City Of Porto’ (Portugal). In 2009 won ze de 1ste prijs op de ‘Rencontre international de piano’ in Le Mée-sur-Seine (France). In 2012 won ze de 1e prijs op de ‘Neue Sterne International Piano Competition’ in Wernigerode (Duitsland), de 1e prijs op de ‘International Massarosa Piano Competition’ in Massarosa (Italië), de 1e prijs in de ‘Maria Herrero International Piano Competition’ in Granada (Spanje) en de 1e prijs in de ‘André Dumortier Internationale Pianowedstrijd’ in Leuze. Ze is regelmatig solist op vrijwel alle grote podia en muziekfestivals in heel Europa, Marokko, Canada en China.
Ze speelde met Orchestre Charlemagne, Brussels Philharmonic, Orchestre de Chambre de Wallonie, Nationaal Orkest van België, Porto international Orchestra, Zagreb Radio Orchestra en vele andere en werkte daarbij samen met vele grote dirigenten voor de uitvoering van pianoconcerten van Chopin, Liszt, Mozart, Beethoven, Ravel en Rachmaninov.
Sinds 2012 vormt ze een vast pianotrio met Claire en Aurore Dassesse: het Ensemble”Arensky. www.stephanieproot.com

Ondanks haar jonge leeftijd is Svenja Van Driessche (1994) reeds een begrip in de Belgische muziekwereld. Ze begon haar vioolstudie op 8 jaar en gaf direct blijk van een natuurtalent, een wonderlijke muzikaliteit en een grenzeloze wilskracht. Na studies bij Otto Derolez werd Svenja op 13-jarige leeftijd toegelaten aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Argenteuil. Onder leiding van Professor Augustin Dumay en Tatiana Samouil slaagde ze in 2011 in het eindexamen van deze gerenommeerde school. Ondertussen is Svenja sinds meerdere jaren een rijzende ster. Ze speelt recitals en concerten met gereputeerde orkesten in binnen- en buitenland, oa. het Tallinn Philharmonic Orchestra, Lviv Philharmonic, Brussels Philharmonic, Accademia Musicale Naonis, de Kamerfilharmonie etc. Dirigenten waarmee ze reeds samenwerkte zijn oa. Michel Tabachnic, Marc Soustrot, Jan Dobrzelewski en Herman Engels. Na succesvolle masterclasses bij Herman Krebbers, Zakhar Bron, Pavel Vernikov, Itzhak Rashkovsky, Ana Chumachenco en Shmuel Ashkenasi wordt zij uitgenodigd op internationale festivals zoals “Interlaken Classics”(Zwitserland), het “Eilat Festival” (Israël), Kronberg Academy (Duitsland), Musik Fest Perugia (Italië), Keshet Eilon (Israël), Lenk Sommerakademie (Zwitserland) etc. Zowel in 2007 als in 2010 werd Svenja eerste laureate van de Rotary Breughel Wedstrijd voor strijkers en won ze eveneens de Grand Prix Rotary Breughel. In 2009 behaalde ze de 2e prijs op de internationale vioolwedstrijd “Bravo”. Kort daarop werd ze uitgenodigd om met het Brussels Philharmonic o.l.v. Michel Tabachnik het Kerstconcert van het Koninklijk Paleis te verzorgen voor radio en televisie. Met het Brussels Philharmonic nam Svenja “Méditation de Thaïs” van Jules Massenet op voor de cd “Feestelijk Klassiek. Na succesvolle audities voor het Gustav Mahler Jugendorchester nam zij als enige Belgische en jongste deel aan de Summer Tour 2011 olv. Sir Colin Davis en trad op in gerenommeerde concertzalen zoals de Semperoper Dresden, de Salzburger Festspiele en de Royal Albert Hall te London. Ze werd eveneens uitgenodigd voor de tournees in 2013 en 2014 olv. Philippe Jordan en Herbert Blomstedt. In september 2011 slaagde Svenja in de toelatingsproef aan de Haute Ecole de Musique Lausanne waar zij in juni 2014 haar bachelordiploma behaalde bij Pavel Vernikov en Svetlana Makarova. Bovendien volgde ze de module “International Competition Training” bij Prof. Vernikov aan de Scuola di Musica di Fiesole en aan de Accademia Santa Cecilia te Bergamo Recent behaalde zij haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Prof. Tatiana Samouil. Voor haar eindexamens viool kreeg ze van de grootste onderscheiding met felicitaties van de jury.
Tiidens het schooljaar 2016-2017 zet Svenja haar studies verder aan de Escuela Superior de Enseñanza Musical Katarina Gurska in Madrid bij Professor Zorik Tatevosyan en Ana Chumachenco. Ze volgt er het programma Máster de Interpretación Solista en speelt er in oktober 2017 haar eindexamen. Svenja draagt de titel ‘Musician in Residence’ van de KULeuven. www.svenjavandriessche.be

 

  • Entree, inclusief gratis koffie of thee en museumbezoek € 10,00 + (€ 2,50 of museumkaart) Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

 

Donateur worden: www.concertenvlissingen.nl/word-donateur/
Adres: Nieuwendijk 11, parkeren in parkeergarage de Fonteyne op 5 min. lopen, 2 invaliden plaatsen voor de deur.

Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde voor € 16,25 genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch met een glas witte wijn. Reserveren info@degecroondeliefde.nl

Reacties zijn gesloten.