21 oktober | Amarins Wierdsma, viool en Edward Liddall, piano

21 oktober | Amarins Wierdsma, viool en Edward Liddall, piano

Zondagochtend 21 Oktober 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

De Nederlandse violiste Amarins Wierdsma is het zoveelste bewijs van het succes van de Nederlandse vioolschool. Ze kwam als geboren soliste tot bloei bij de Fancy Fiddlers, David Takeno, en Liza Ferschtman. In december 2007 werd zij benoemd tot Jong Muziektalent Nederland. Amarins won o.a. 1e prijzen bij de Iordens viooldagen in Den Haag en het Davina van Wely Vioolconcours. Samen met Edward Liddall, een getalenteerde jonge Engels pianist, speelt ze 3 prachtige vioolsonates van de meest bekende componisten uit de muzikale romantiek.

L. van Beethoven (1770-1827): Viool sonate nr. 8 in G groot, Op. 30, no. 3
F. Schubert (1797-1828): Fantasie voor viool en piano in C groot, D 934
R. Schumann (1818-1856): Viool Sonate nr.2 Op. 121

Amarins Wierdsma, (1991) dochter van dirigent Oane Wierdsma en klarinettiste Nancy Braithwaite, begon op tweejarige leeftijd met viool-spelen. Van 1996 tot 2009 studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek en trad op met de Fancy Fiddlers. Sindsdien bezoekt zij het Amsterdams Conservatorium en is Vera Beths haar viooldocent. Ook heeft Amarins regelmatig Bach-lessen van de cellist Anner Bijlsma.

Op 4 december 2012 werd haar de Anton Kersjes Vioolbeurs uitgereikt. Eerder won Amarins 1e prijzen bij de Iordens viooldagen in Den Haag (2006) en bij het Davina van Wely Vioolconcours. In december 2007 werd zij benoemd tot Jong Muziektalent Nederland tijdens het Nationale Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en in 2009 won zij de 3de prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.Tijdens het Peter de Grote festival (zomer 2009) ontving zij de Lamberté-Hoedemaker prijs. Met Didel Bish won zij in november 2011 de 1e prijs in het kamermuziekconcours van het Kamermuziekfestival Hoorn. Amarins is de primarius van het Engadin kwartet, waarmee ze o.a. optrad tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht in 2010. Tijdens dit festival soleerde zij samen met Eva van Haaften, Rosanne Philipens en Janine Jansen in het concert voor 4 violen van Vivaldi. Bruch’s Vioolconcert speelde ze in april 2011 met de Hilversumse Orkest Vereniging. In april van datzelfde jaar maakte Amarins samen met pianiste Didel Bish en zangeres Nikki Treurniet voor de Netherlands-America Foundation een tour door de Verenigde Staten. Met Didel Bish won zij in november 2011 de 1e prijs in het kamermuziekconcours van het Kamermuziekfestival Hoorn. In maart 2012 reisde ze samen met pianiste Didel Bish en celliste Dana de Vries, en het ensemble ‘Strings Attached’ naar Porto, Portugal, om daar het Conservatorium van Amsterdam te vertegenwoordigen tijdens het Harmos Festival. In maart 2013 speelde Amarins samen met Victor Alsén en Ole Christian Hagenrud voor Koningin Beatrix. Amarins speelt op een Carlo Fernando Landolfi viool uit 1755, die ze in bruikleen heeft gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. www.amarinswierdsma.com

Edward Liddall is een jonge Britse pianist, veelgevraagd als solist, kamermusicus en begeleider van zang. Hij concerteerde op podia en festivals in de UK en Europa zowel als solo pianist en als kamermusicus, met inbegrip van in The Barbican; De Wigmore Hall; Het Concertgebouw Amsterdam; en nieuwe Concertgebouw Bratislava. Hij was een 2017 YCAT Finalist in de Wigmore Hall als begeleidend pianist, in 2015 won hij de Maureen Lehane prijs als beste begeleider, en was finalist in de 2015 Royal Overseas League Competition als solo pianist.

Recente hoogtepunten zijn een piano en acteer rol in Iain Burnsides ‘Why Does The Queen Die?’ op het Oxford Lieder Festival en in Londen, een uitvoering van Schuberts Winterreise als onderdeel van Graham Johnson’s Song Guild, tournee met ‘Où donc est tombée ma jeunesse?’ in Frankrijk en het Brighton Festival. Recente TV- en radio-uitzendingen omvatten optredens op BBC 4, BBC Radio 3 en de Nederlandse nationale Radio. Hij heeft een bijzondere interesse in nieuwe muziek en heeft verscheidene werken van het ABRSM album, Spectrum voor Piano Duet, met Thalia Myers opgenomen.

Deze zomer heeft hij met sopraan Louise Kemény gestudeerd bij Stéphane Degout and Alain Planès aan de Aix-en-Provence Art of Recital Academy en aan de piano faculteit van het Keshet Eilon festival in Israël. Vanaf augustus 2018 neemt hij voor twee jaar als pianist en vocal coach zijn intrek bij de Academie van de nationale Opéra Parijs.
www.edwardliddall.com

 

Reguliere kaarten kosten € 12,50 (€ 10,00 voor het concert en € 2,50 voor het muZEEum). Museumkaarthouders betalen € 10,00.

Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

Donateur worden: www.concertenvlissingen.nl/word
Adres:Nieuwendijk 11
Parkeren in parkeergarage de Fonteyne op 5 min. lopen, 2 miva plaatsen voor de deur.
Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde voor € 16,25 genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch met een glas wijn. Reserveren info@degecroondliefde.nl

Reacties zijn gesloten.