18 februari | Floor Braam, viool en Luis Rabello, piano

18 februari | Floor Braam, viool en Luis Rabello, piano

Zondagochtend 18 Februari 2018 van 11.30-12.30 uur

De Nederlandse violiste Floor Braam en de Braziliaanse pianist Luis Rabello ontvingen recent de prestigieuze “Fomento Cultural” prijs van de Braziliaanse overheid voor hun vertolkingen van het temperamentvolle repertoire van de Braziliaanse componist Radames Gnattali. Daarop volgde een zeer succesvolle tournee door Brazilië met concerten in Rio de Janeiro en Belo Horizonte en een presentatie bij Podium Witteman. Onze 4 viool/piano concerten dit seizoen staan in het teken van de 10 vioolsonates van Beethoven. Duo Braam – Rabello speelt hiervan de bekende Sonate nr. 5, ook wel Spring Sonate genoemd.

Beethoven
(1770-1827): Sonate nr. 5 in F Groot, Op. 24 “Frühling”
Brahms (1833-1897): Scherzo in C min.
Radames Gnattali (1875-1988):
Poem
Night flower
Aria

Violiste Floor Braam maakte in 2015 haar solo debuut in het Concertgebouw Amsterdam. Zij begon haar studie aan de Royal College of Music in Londen en volgde masterclasses in o.a. USA, Duitsland en Israël. Floor heeft haar solisten-opleiding succesvol afgerond bij Misha Furman aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. Ze kreeg hiervoor een 10 en tevens de prijs voor het beste eindexamen. Floor initieerde haar eigen concert serie, waarin zij samenwerkte met kunstenaars uit verschillende disciplines. Ook trad zij veelvuldig op met pianist Wibi Soerjadi. In 2017 was Floor door het prestigieuze Lincoln Center for Performing Arts (New York) geselecteerd om te concerteren op het Lincoln Center Stage, een nieuw kamermuziek podium in samenwerking met Holland America Line. In december zal zij het podium delen met haar coach Zakhar Bron (Rusland) en vioolvirtuoos Maxim Vengerov in Concertgebouw de Doelen in Rotterdam. www.floorbraam.com

Luís Fabiano Rabello (1979), door de Spaanse pers ook wel “de Ambassadeur van Braziliaanse muziek” genoemd, werd geboren in Rio de Janeiro, Brazilie, als deel van een familie van gerenommeerde musici. Daar studeerde Rabello, als winnaar van verschillende binnenlandse muziek prijzen, met voormalige studenten Arturo Benedetti-Michelangeli en Stefan Askenaze. Hij studeerde aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moscow waarna hij aan het Rotterdamse Conservatorium zijn studie afrondde met een 10 summa cum laude.

Woonachtig in Nederland, ontwikkelt Rabello hier een drukke carrière als concert pianist. Afgelopen seizoen had hij ook concerten in Duitsland, Belgie, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Italie, Portugal en Brazilie. In zijn thuisland heeft hij solo concerten gespeeld in alle grote concertzalen. Daarnaast was hij solist bij de belangrijkste Braziliaanse orkesten.

De in 2014 uitgekomen CD Radamés Gnattali – Piano Recital, is in zijn geheel gewijd aan de muziek van de Braziliaanse componist Radamés Gnattali. Op de CD zijn nooit eerder opgenomen stukken van Gnattali te horen waaronder de Piano Sonata n. 1. Het album werd uitgebracht door het label Acari Records en gepresenteerd in De Doelen te Rotterdam, gevolgd door een tour door Nederland en Brazilië, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Rabello heeft recent een CD uitgegeven welke is gewijd aan de muziek van Beethoven.
www.lfrabello.com

  • Entrée € 10,00 (studenten € 5,00) bij de ingang van het Speelhuus

 

Reacties zijn gesloten.