2 december 2018 | Ilonka Kolthof, dwarsfluit en Sharon Niessen, piano

2 december 2018 | Ilonka Kolthof, dwarsfluit en Sharon Niessen, piano

Zondag 2 December 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Met Ilonka Kolthof op dwarsfluit en piccolo hebben we weer een bijzondere musicus op ons podium. Op dwarsfluit heeft ze vele prijzen gewonnen, met veel orkesten gespeeld en ook internationaal met piccolo belangrijke prijzen gewonnen. Ze wordt geprezen om haar betoverende, precieze en genuanceerde spel.

Op haar gouden dwarsfluit is ze altijd op zoek naar de ideale klankkleur, schakering en diepgang. Samen met de getalenteerde pianiste Sharon Niessen vormt ze een prachtig duo.

Het optreden staat in het teken van de grote Franse componisten uit de 20e eeuw welke elkaar hebben beïnvloed met soms impressionistische en romantische kenmerken.

Frans Recital: La Flûte de Pan

Philippe Gaubert (1879-1941): Madrigal (1908)
Claude Debussy (1862-1918): Beau Soir (1883)
Jules Mouquet (1867-1946): Sonate ‘La Flûte de Pan’ Op. 15 (1906)
Claude Debussy (1862-1918): Syrinx (1913)
Claude Debussy (1862-1918): Six Épigraphes Antiques (1914)
I. Pour invoquer Pan, dieu du vent d’été
II. Pour un tombeau sans nom
III. Pour que la nuit soit propice
IV. Pour la danseuse aux crotales
Gabriel Fauré (1845-1924): Après un rêve Op. 7 (1878)
Francis Poulenc (1899-1963): Sonate voor fluit en piano (1957)

Fluitiste Ilonka Kolthof wordt geprezen om haar ‘betoverende, precieze en genuanceerde’ vertolkingen. Zij won eerste prijzen op concoursen als het Prinses Christina Concours en het Benelux Fluitconcours. In 2014 werd haar piccolospel bekroond met de derde prijs tijdens de ‘NFA Piccolo Artist Competition’ in Chicago (IL) en in 2017 met de tweede prijs tijdens de ‘Kujala International Piccolo Competition’.

Als soliste trad ze op met het Limburgs Symfonieorkest en Mokum Symphony. Naast soliste is Kolthof een veelgevraagd gastspeler bij diverse orkesten in binnen- en buitenland zoals het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Antwerp Symphony Orchestra, Norrköping Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelt zij in het hedendaagse DoelenEnsemble.

Ilonka gaf concerten op festivals als het Grachtenfestival, Festival Dag in de Branding, het Gergiev Festival, November Music, Classical Encounters en het NFG Internationaal Fluit Festival. Vanwege haar grote inzet voor het eigentijdse repertoire werd Kolthof gehonoreerd met beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Willem Mengelberg Fonds van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam en piccolo aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar zij in 2015 afstudeerde met de ‘Grootste Onderscheiding’. Met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument bespeeld Ilonka momenteel een zeer bijzondere gouden dwarsfluit. www.ilonkakolthof.com
Pianiste Sharon Niessen (1986) bleek al op zeer jonge leeftijd een uitzonderlijk talent: ze werd aangenomen in de Jong Talentklas van het Fontys Conservatorium Tilburg en won prijzen tijdens verschillende klassieke muziekconcoursen. Zij studeerde bij Ton Demmers, Jan Wijn en Joop Celis. Naast haar studie volgde Sharon masterclasses bij pianisten als Igor Roma en Ronald Brautigam en behaalde uiteindelijk haar Master of Music aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Sharon speelde als soliste met het Helikon Orkest, het Philips Symfonie Orkest en het Nederlands Promenade Orkest en gaf concerten op podia als het Muziekgebouw Eindhoven, TivoliVredenburg Utrecht en de Oosterpoort in Groningen. Samen met het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel maakte zij een tournee door het land met het Eerste Pianoconcert van Franz Liszt. Als eerste prijswinnares van het Prinses Christina Concours gaf zij tevens een concert in de Carnegie Hall in New York.

Als kamermusicus is Sharon actief in verschillende ensembles zoals met fluitiste Ilonka Kolthof, violiste Martine Wijers en met haar pianotrio met violiste Josine Jansen en cellist Olsi Dhami. www.sharonniessen.com
Reguliere kaarten kosten € 12,50. Houders museumkaart en overige vrije toegangskaarten muZEEum betalen € 10,00.

Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

Donateur worden: www.concertenvlissingen.nl/word
Adres: Nieuwendijk 11, Vlissingen
Parkeren in omgeving en parkeergarage de Fonteyne op 5 min. lopen, 20 PP naast de jachthaven en 2 miva plaatsen voor de deur.

Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch met een glas wijn. Reserveren info@degecroondliefde.nl

Reacties zijn gesloten.