18 november | Camiel Boomsma, piano solo

18 november | Camiel Boomsma, piano solo

Zondag 18 november 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Een van de meest veelbelovende pianisten van deze tijd Camiel Boomsma, is een vaste gast op ons podium. Door de internationale pers wordt hij bejubeld met unaniem zeer lovende recensies. Hij is een gevoelig musicus die met zijn verhalende spel een grote diepte weet te bereiken. Camiel heeft uitzonderlijke gaven om de zuivere emoties in de muziek naar de oppervlakte te brengen waarbij zijn spel wordt vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires. Tijdens het concert speelt hij bekende werken van Chopin en Schubert. Sonate in Bes-groot D960 is een van de mooiste grote composities van Schubert, geschreven in de laatste maanden van zijn leven met een verwijzing naar zijn naderende einde.

Een niet te missen optreden van deze unieke pianist.

F. Chopin
(1810-1849): Nocturne Op.9 No.1
F. Chopin (1810-1849): Nocturne in cis kl No.20 Op. Posth
F. Schubert (1797-1828): Sonate in Bes-groot D. 960
Camiel Boomsma wordt geprezen door internationale pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke touché. Hij heeft op vele grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, de Meesterpianisten-serie in theater Heerlen, Teatro la Fenice in Venetië, Het Grachtenfestival Amsterdam, St John’s Smith-square in Londen en hij trad op live op televisieprogramma’s zoals “Vrije Geluiden” van VPRO.

Boomsma heeft succesvol samengewerkt met een aantal gerenommeerde musici waaronder pianist Severin von Eckardstein met wie hij duo-recitals uitvoerde afgelopen seizoen. In seizoen 19/20 zullen ze opnieuw de handen ineenslaan. Als onderdeel van een uitgebreide solorecitaltournee door China trad hij op in 6 prestigieuze concertzalen: het Shanghai City Theatre, het Tanjin Grand Theatre, het Harbin-concertgebouw, het Nanjing Arts Centre, het Chongqing Concertgebouw en de Chengdu Concert Hall. Hij is uitgenodigd om terug te keren in juni 2020. Boomsma is ook een vaste gast op internationale festivals. In de zomer van 2018 trad hij op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en het Musica Sacra festival in Maastricht.

De Wagner-reis van Camiel Boomsma is wereldwijd zeer geprezen. in 2013 maakte hij een gedurfd albumdebuut met onbekende pianotranscripties en verraste hij pers en publiek met zijn diepe begrip voor Wagners muziek. Zijn opnames Transcriptions for piano en Porazzi voor Etcetera Records ontvingen vele lovende kritieken in o.a BBC Music magazine (5 sterren), Diapason (4 sterren), Trouw, NRC, De Volkskrant, Luister Magazine, Classica en nog vele andere.

Voor zijn nieuwste album Musings is hij geprezen om zijn zeer poëtische en fantasierijke spel en werd hij vergeleken met Radu Lupu en Pires . De Volkskrant schreef: “aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel”. Pizzicato gaf de hoogst mogelijke beoordeling. “Ongelooflijke Chopin-uitvoeringen” en “Wanneer Camiel Boomsma zijn CD begint met Nocturne Op.9 No.1, wordt je onmiddellijk overweldigd door zijn extreem verfijnde en genuanceerde spel”. Het Franse ResMusica was zeer onder de indruk, noemde hem “de dichter van de piano” – en riep het album uit tot opname van de maand. www.camielboomsma.com

Reguliere kaarten incl. koffie/thee kosten € 12,50 (€ 10,00 voor het concert en € 2,50 voor het muZEEum). Houders museumkaart en overige vrije toegangskaarten muZEEum betalen € 10,00.

Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets
Donateur worden: www.concertenvlissingen.nl/word
Adres: Nieuwendijk 11, parkeren in omgeving en parkeergarage de Fonteyne op 5 min. lopen en 20 PP naast de jachthaven, 2 miva plaatsen voor de deur. Na afloop kunt u bij de

De Gecroonde Liefde genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch en een glas wijn.

Reacties zijn gesloten.