4 juni | Evelien de Vries, klarinet en Rien Balkenende, piano

4 juni | Evelien de Vries, klarinet en Rien Balkenende, piano

Zondag 4 juni, 11.30 – 12.30 uur.

Het slotakkoord van dit seizoen wordt verzorgd door de talentvolle jonge Zeeuwse klarinettist Evelien de Vries. Vol muzikale impressies, enthousiasme en ambities brengt Evelien samen met Rien Balkenende, piano een romantisch repertoire waarin de prachtige en kleurrijke klank van de klarinet volledig tot zijn recht zal komen. De laatste en tevens een van de belangrijkste klarinet sonate’s van Brahms, werk van Arnold bekend van o.a. de filmmuziek “the bridge on the River Kwai” en 3 romances van Schumann die hij schreef voor zijn geliefde Clara zullen inspireren om in de zomerpauze te verlangen naar de start van het nieuwe seizoen op 3 september.

Robert Schumann (1810-1856): 3 Romances (1849)
Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell
Malcolm Arnold (1921-2006): Sonatina voor klarinet en piano (1951)
Allegro con brio
Andantino
Furioso
Johannes Brahms (1833-1897):   Klarinetsonate No. 2 (1894)
Allegro amabile
Allegro appassionato
Andante con moto – Allegro

Evelien de Vries (1989) behaalde in 2015 zowel haar bachelor- als master diploma met hoge onderscheiding van het Conservatorium in Tilburg. Ze kreeg lessen van Lars Wouters van den Oudenweijer, Benjamin Dieltjens en Pascal Moraques. Masterclasses volgde ze onder meer bij Martin Fröst, Charles Neidich en Jörg Widmann. Tijdens haar studie volgde ze basklarinetlessen bij Carlos Galves Taroncher en speelde ze mee in het Nationaal Jeugd Orkest en het Nederlands Studenten Orkest. Tegenwoordig is ze actief als remplaçant bij orkesten en maakt ze onderdeel uit vandiverse ensembles. Als klarinetdocente is Evelien verbonden aan Muziekvereniging Arti te Oirschot en Muziekschool Musicsande in de provincie Zeeland.
www.eveliendevries.nl

Rien Balkenende (1959) studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1984 in de Grote Kerk te Dordrecht. Als organist was hij 10 jaar verbonden aan de Gasthuiskerk in Zierikzee.
Naast repetitor van de Middelburgse Koninklijke Oratoriumvereniging speelde hij met het Bachkoor BWV Johannes Passion, Hohe Messe, Magnificat en Bachcantates. Ook zet hij zich in voor de uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock wat resulteerde in een CD opname met de zangeres Bernadette Ter Heijne. Met de cellist Martijn Kooiman vormt hij Het Zeeuws Cello Piano Duo waarmee de cellosonates van Brahms, Rachmaninov, Shostakovich en Von Brucken Fock op het repertoire staan. Een ander duo vormt hij met de fluitiste Maaike van der Heijdt waarmee naast het klassieke repertoire Poulenc, Prokofjev en Reinecke dit jaar ook sonates van Pijper en Escher uitgevoerd worden. Rien is als privé- en muziekschooldocent in Middelburg gevestigd. Een ander aspect van kamermuziek waar hij zich voor inzet is werken voor 2 piano’s wat resulteerde in uitvoering van de suites van Rachmaninov en dit jaar van de Sonate voor 2 piano’s en slagwerk van Bartok.
www.rienbalkenende.nl

  • Entrée 4 Juni: € 7,50 (studenten € 5,00) bij de ingang van het Speelhuus.

 

 

Reacties zijn gesloten.