21 mei | Stefan Knuijt, tuba en Cora Dellebeke, slagwerk

21 mei | Stefan Knuijt, tuba en Cora Dellebeke, slagwerk

Zondag 21 mei, 11.30-12.30 uur

De slotakkoorden van dit seizoen worden verzorgd door de jonge getalenteerde Zeeuwse musici Stefan Knuijt, tuba op 21 mei en Evelien de Vries, klarinet op 4 juni. Beiden met hoge onderscheidingen op het conservatorium afgestudeerd en vol muzikale impressies, enthousiasme en ambities. Stefan Knuijt en Cora Dellebeke spelen, met een bijzondere samenstelling van muziekinstrumenten, werken van minder bekende maar boeiende componisten en eigen werk. Het belooft een concert te worden met een karakteristieke en spannende dynamiek.

  • Kees Nijsse arr.Dellebeke/Knuijt: (Tuba en Slagwerk) Turimba Percuba
  • Michael Isaacson: (Tuba en Maraca) Duet for Bassoon and One Maraca
  • Stefan Knuijt: (Tuba en Marimba) Allemande (Studie in Bachstijl)
  • (Piano) Romance Study no. 1
  • Luigi Torrebruno: (Pauken) Musica per Timpano Solo
  • Stefan Knuijt: (Piano en Marimba) Romance Study no. 2
  • George Hamilton Green: (Piano en Xylofoon) Valse Brillante
  • Stephen Gryc: (Tuba en Pauken) Music for Tuba and Timpani
  • Ilio Volante: (Tuba en Marimba) Sharon 

Stefan Knuijt (1992) begon op 8-jarige leeftijd met het bespelen van de bariton bij muziekvereniging “O.N.D.A.” te Nieuw- en Sint Joosland. Tot 2009 kreeg hij piano- en compositielessen bij Leen de Broekert, daarna compositie bij Calliope Tsoupaki en muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij cum laude zijn bachelor behaalde. Hij speelt regelmatig met orkesten en blazersensembles van het Koninklijk Conservatorium en Codarts en tevens met het Zeeuws Orkest, het NJO symfonieorkest, de Orkestacademie in Antwerpen, als remplaçant in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, als vaste tubaspeler van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het koperkwintet Pelgrim Brass. In 2015 soleerde hij met het Zeeuws Orkest het Tubaconcert van Ralph Vaughan Williams met als dirigent Ivan Meylemans. Stefan componeerde ook diverse werken zoals “Plotseling Braken de Dijken”, “Triste et Joyeux”, een pianowerk dat is opgedragen aan zijn vader,  “Le Plus Beau Jour” en “Tussen het Hoge en ’t Lage Licht”, en schreef recent een tuba concert voor het Zeeuws Jeugdorkest. November 2006 werd hij op zijn euphonium Nederlands Kampioen in de jeugddivisie in Weert en in 2008, 2009 en 2010 won hij op zijn euphonium het regionale solistenconcours van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen). In 2007 behaalde hij de tweede prijs op het Prinses Christina Concours Compositie te Den Haag en in 2009 de derde plaats in de finale van dit concours. Stefan studeerde vanaf 2010 tuba bij Hendrik Jan Renes aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vanaf september 2011 tevens muziektheorie. In 2014 behaalde hij zijn Bachelor tuba, met een 9, waarna hij in 2015 met de Master is begonnen. Deze Master sloot hij in juni 2016 af met een 9,5. Hij volgde masterclasses bij Daan Manneke, Rex Martin, Sergio Carolino, Oren Marshall, Marietta Petkova, Ralph van Raat en Marianne Boer.

Cora Dellebeke (1967) begon haar loopbaan bij Jan Anthonisse op de Zeeuwse Muziekschool. Op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde ze bij Wim Vos, Luuk Nagtegaal en Henk van de Berg en voltooide haar slagwerk opleidingen uitvoerend en docerend musicus. Ze behaalde 2 keer het kampioenschap aan het KNFM-Topconcours voor solisten en ensembles. Met het Rotterdams Philharmonisch Orkest maakte ze een wereldtournee naar Amerika, Japan en Korea en bleef daarna vaste remplaçant. Ze was eveneens een terugkerende gast bij het Residentie Orkest en slagwerkgroep Den Haag. Daarnaast volgde ze pianolessen bij Rien Balkenende en euphoniumlessen bij René Passenier, voltooide ze de cursus dirigeertechniek van de Bond van Orkestdirigenten bij dhr. J. van der Sijde en volgt directielessen bij Anno Appelo die tevens haar mentor/coach is. Cora geeft slagwerklessen bij de muziekverenigingen E.M.M., Nut en Uitspanning, Veere’s Genoegen, OKK en Crescendo, speelt mee in het Zeeuws Orkest, het Zeeuws kamerorkest TY en het Rosewood Marimba Quartet en is daarnaast dirigent van de brassband Caecilia en fanfare, jeugdkorps “ONDA en de brassband van OKK te Westkapelle. Ze volgde masterclasses directie bij Orkest Zuid o.l.v. Jos van de Braak en bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Majoor Peter Kleine Schaars en Joan Reinders.

  • Entrée € 7,50 (studenten € 5,00) bij de ingang van het Speelhuus.

 

 

Reacties zijn gesloten.