8 oktober | Slava Poprugin, piano

8 oktober | Slava Poprugin, piano

Zondagochtend 8 oktober 2017, 11.30-12.30 uur.

Pianist Slava Poprugin is bekend van zijn magistrale vertolkingen van het werk van Russische componisten. Verrassend is dan ook zijn keuze voor werken uit de romantische pianotraditie van de Poolse componist Chopin en de bij velen nog onbekende Oekraïense componist Silvestrov, wiens werk door de stichting Gaudeamus is gelauwerd. De te spelen Polonaise op. 22 en Ballade op. 52 van Chopin zijn virtuoos en meeslepend en zorgen eveneens voor een poëtische atmosfeer. Meerdere muzikale stromingen zijn te herkennen in de Sonate no.3 en Kitsch-music van Silvestrov. Een belofte voor een spannend en enerverend concert.

Frederic Chopin (1810 – 1849):
Andante spianato et Grande polonaise brillante, op. 22
Ballade No. 4, op.52

Valentin Silvestrov (1937-heden):
Sonata No.3, 1979
Kitsch-music, 1977

 

Slava (Viacheslav) Poprugin (1973) studeerde muziek bij de beroemde muziekpedagoge Tokareva. In 2000 voltooide hij zijn studie aan de Russische Gnessin Academy of Music bij prof. Alexandrov. Hij is een prominent vertolker van het werk van eigentijdse o.a. Russische componisten als Denisov, Berinsky, Raskatov, Shmotova, beheerst een zeer breed en rijk repertoire en treedt veelvuldig op zowel solo als met orkest en met verschillende ensembles.

Een duo dat hij samen met celliste Natalia Gutman vormt opende een nieuwe fase in zijn leven en is een voorbeeld voor vele musici. Het bracht hem bekendheid in heel Rusland en daarbuiten.

Zijn vertolkingen worden veelal gewaardeerd om de romantische en transparante benadering.

Optredens heeft Poprugin vanaf 1999 gecombineerd met een docentschap aan het conservatorium van Moskou. Vele ensembles en piano solisten danken hun succesvolle carrière dan ook aan hem.

Enkele jaren geleden heeft hij zich in Nederland gevestigd om ook hier de harten van de muziekliefhebbers te veroveren.

  • Entrée € 10,00 (studenten € 5,00) bij de ingang van het Speelhuus

 

Reacties zijn gesloten.