17 september | Ekaterina Levental, harp en zang

17 september | Ekaterina Levental, harp en zang

Zondag 17 september, 11.30-12.30 uur.

In een bijzondere voorstelling met harp, zang en dans vertelt Ekaterina Levental over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit na haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Ze laat op ontroerende, confronterende wijze en met veel humor de opbouw van haar nieuwe leven in Nederland zien. Aangrijpend muziektheater, een persoonlijk en herkenbaar verhaal, geïllustreerd met prachtige muziek als vervolg op de vorig jaar in onze serie succesvol vertoonde “De Weg” die vele muziekliefhebbers diep heeft ontroerd.

Ekaterina Levental, vertelconcert met harp, zang en dans “De Grens”

Ekaterina Levental (1977) werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij haar master diploma cum laude.

Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert. Zo werkte ze als soliste met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nederlandse Opera, LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee en anderen.

Daarnaast treed Ekaterina op met concert- en oratoriumrepertoire in belangrijke zalen in Nederland en het buitenland met oratoria van onder anderen Bach, Mozart, Beethoven, Pergolesi, Rossini, Vivaldi, Duruflé en Poulenc.

Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle duo, ‘duo Bilitis’, waarmee ze diverse internationale prijzen won. Het duo treedt veelvuldig op in Nederland en het buitenland en heeft twee CD’s uitgebracht op het label ‘Brilliant Classics/Foreign Media’. Een nieuwe CD rond het werk van Claude Debussy is in de maak.

Begin 2015 maakte Ekaterina haar debuut bij de Nationale Opera in de rol van Melibea in Reimsreisje (Il Viaggio a Reims) van Gioacchino Rossini. Haar recente werkzaamheden waren onder andere een solotoer met het Ricciotti Ensemble door België en Nederland, Pornopera met Wilco/Nieuwwest bij de Operadagen Rotterdam 2015, Folksongs van Luciano Berio met het Ensemble Omnibus (Oezbekistan) en Pierrot Lunaire van Arnold Schönberg in Tokyo met het ensemble Nomad (Japan).

De nieuwe engagementen zijn onder andere het solo vertelconcert “De Weg” in het Muziekcentrum de Bijloke Gent (België), dit project maakt deel uit van het De BesteBuren Matchingfonds, de rol van Eritea in de opera ‘L’Eliogabalo’ van Francesco Cavalli in Grand Theatre de  Calais (Frankrijk) en een nieuw project ‘Light’ met LeineRoebana.
www.ekaterina.nl

  • Entrée € 10,00 (studenten € 5,00) bij de ingang van het Speelhuus
Reacties zijn gesloten.