Alexandra d’Espinoza zang en Natalia Pavlova piano

Alexandra d’Espinoza zang en Natalia Pavlova piano

Zondag 20 Januari 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Een optreden door de Argentijnse mezzosopraan Alexandra d’Espinoza en de Russische pianiste Natalia Pavlova is altijd een bijzondere ervaring door hun sprankelende en diepgaande liedvertolkingen. Ze brengen nu liederen van grote componisten uit de Russische en Franse romantiek en impressionisme die elkaar hebben beïnvloed. Zo verbond Tsjajkovski invloeden uit de West-Europese klassieke muziek en Franse literatuur met de Russische muziek. De mengelmoes van diepe emoties, romantiek, mooie melodische lijnen en aansprekende teksten zijn Alexandra en Natalia op het lijf geschreven.

Programma: Russische en Franse muziek

Tsjajkovski (1840-1893), Rachmaninov (1873-1943), Saint-Saens (1835-1921), Bizet (1838-1875), Massenet (1842-1912), Satie (1866-1925) en Faure (1845-1924)

Alexandra d’Espinoza (Mezzosopraan) studeerde aan het Nationale Conservatorium te Buenos Aires, Argentinië en aan de Catholic University of America in Washington D.C., VS, en sloot haar studie af aan de Opera-Academie van het Colon Theater ook in Buenos Aires. In Nederland volgde zij post graduele studies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij is als soliste opgetreden in opera’s, oratoria en kamermuziekrecitals in Argentinië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland.
Ze speelde verschillende operakarakters, zoals Dido in “Dido and Aeneas” (Purcell), Cherubino in “Le Nozze di Figaro” (Mozart), Zerlina in “Don Giovanni” (Mozart), Concepcion in “L’heure espagnole” (Ravel), Lisa in “La Sonnambula” (Bellini), Rosina in “Il Barbiere di Siviglia” (Rossini), Cenerentola in “La Cenerentola” (Rossini), Mrs. Herring (Mum) in “Albert Herring” (Britten), Carmen in “Carmen” (Bizet) en Cunizza in “Oberto” (Verdi).

Pianiste Natalia Pavlova is geboren in Yaroslavl (Rusland). Zij is afgestudeerd op de Staat Pedagogische Universiteit-Muziek afdeling van Vologda (Rusland). Na haar studie heeft ze gewerkt als piano pedagoog van dezelfde Universiteit in Vologda. Op hetzelfde moment werd zij gevraagd om als pianist te werken in de Regionale Concert zaal van Vologda waar zij deelnam aan diverse muziek programma’s. Ze heeft deelgenomen aan verschillende concours. In 2004 won ze het Piano Duet Concour en ontving de titel – Laureaat. In hetzelfde jaar heeft ze deelgenomen aan het 5de Internationale Festival – Concour in Odessa (Ukraine) en ontving het diploma ‘Beste Pianist – Begeleidster’ in de nominatie Klassiek Vocaal.
In 2006 kwam ze naar Nederland en is sindsdien actief in de muziek wereld. Ze treed regelmatig op in concerten en is tegenwoordig artistiek adviseur van “Concerten Vlissingen”. In 2013 nam ze deel aan Alle Russische Internet Concours en won weer een Laureaat titel. Vanaf 2017 werkt ze als piano pedagoog bij UCR in Middelburg.
www.nataliapavlova.nl

Reacties zijn gesloten.