ConcertenVlissingen 2018-2019 in een nieuwe ambiance: de Pakhuizen van het muZEEum

ConcertenVlissingen 2018-2019 in een nieuwe ambiance: de Pakhuizen van het muZEEum

ConcertenVlissingen 2018-2019 in een nieuwe ambiance: de Pakhuizen van het muZEEum
( Nieuwendijk 11 Vlissingen, parkeren in parkeergarage de Fonteyne op 5 min. loopafstand)

Vanaf 2 september starten we onze concertserie op een sfeervolle en educatieve locatie: de Pakhuizen van het muZEEum aan de monding van de Westerschelde. Een mooiere locatie is op Walcheren nauwelijks denkbaar.

Het muZEEum is verbonden met restaurant “de gecroonde liefde” waar u nagenietend van het concert een lunch of drankje kunt gebruiken met uitzicht op de jacht- en loodsenhaven en de Wielingen met voorbijvarende schepen en loodsenvervoer.

Speciaal voor ConcertenVlissingen hebben we een gloednieuwe Bösendorfer Grand 214 concertvleugel aangeschaft. Door zijn kwaliteiten de ideale concertvleugel voor kleine tot middelgrote zalen. Een vleugel die zich onderscheidt door een perfecte balans en veelzijdigheid. Het biedt de pianist een rijkdom aan interpretatie mogelijkheden en invulling met speciale muzikale kleuren.

We zien er zeer naar uit om u op het openingsconcert met een welkomstdrankje te mogen begroeten en ervaringen met u te delen na het optreden van de jonge meesterpianist Nicolas van Poucke.

Openingsconcert Zondag 2 september, 11.30-12.30 uur.

Het eerste van de 4 pianosolo optredens dit seizoen door de jonge meesterpianisten Nicolas van Poucke, Camiel Boomsma, Valentina Toth en Nadezda Filippova.

Nicolas van Poucke, piano solo
Een paar maanden geleden trad Nicolas op in een uitverkochte zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Een muisstil publiek luisterde naar een gedreven musicus die de structuur van de muziek haarfijn aanvoelde en invulde met een kleurrijk pallet vol dynamiek en emoties. Het was een onuitwisbare ervaring. Dit concert zal extra boeiend worden met de eerste recital op onze Bösendorfer.

 

Zondag 16 september, 11.30 – 12.30 uur.
Stephanie Proot, piano; Svenja van Driessche, viool en Louisa Van Dessel, hoorn
Eind vorig jaar hebben Stephanie en Svenja een uitzonderlijk concert gegeven met een prachtige dynamiek en inlevingsvermogen. Jeanette Vergouwen was in haar recensie dan ook zeer lovend en noemde onze concerten een springplank naar het grote podium.
Ze spelen nu samen met Louisa van Dessel o.a. het melancholieke Hoorntrio van Brahms.

 

Zondag 7 oktober, 11.30 – 12.30 uur.
Duo Ebano: Marco Danesi, klarinet en Paolo Gorini, piano
Duo Ebano was in januari 2017 de grote winnaar van de Storioni Willem Twee Contest 2017 en won tevens de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talent Prijs.
Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorio Giuseppe Verdi di Milano. Ze spelen niet alleen klassiek en romantisch kamermuziekrepertoire, maar ook hedendaagse muziek en waren te gast op diverse muziekfestivals in Italië en Nederland.

Zondag 21 oktober, 11.30 – 12.30 uur.
Amarins Wierdsma, viool en Edward Liddall, piano
De Nederlandse violiste Amarins Wierdsma is het zoveelste bewijs van het succes van de Nederlandse vioolschool. Amarins kwam als geboren soliste tot bloei bij de Fancy Fiddlers en studeert nu in Londen bij David Takeno, de leraar die ook Liza Ferschtman de weg wees.
In december 2007 werd zij benoemd tot Jong Muziektalent Nederland tijdens het Nationale Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 2013 ontving ze de derde prijs bij het Oskar Back vioolconcours. Amarins won 1eprijzen bij de Iordens viooldagen in Den Haag en het Davina van Wely Vioolconcours.

  • Entree, inclusief gratis koffie en thee en museumbezoek € 10,00 + € 2,50 of museumkaart

 

Reacties zijn gesloten.