27 mei | Eva Kroon, mezzosopraan en Camiel Boomsma, piano

27 mei | Eva Kroon, mezzosopraan en Camiel Boomsma, piano

Zondagochtend 27 Mei van 11.30-12.30 uur: slotconcert van het seizoen

Met de liederencyclus LIEFDESVERLANGEN met liederen van Wagner en Mahler, geschreven in een periode van stormachtige liefdesaffaires, worden grootse en meeslepende emoties vertolkt over verlangen, kwetsbaarheid en liefde. Eva maakte in 2015 als jong talent een droomdebuut bij De Nationale Opera met zeer enthousiaste reacties uit het publiek. Camiel voelt Wagner en Mahler feilloos aan en hij wordt geroemd om zijn introspectie, concentratie en gevoeligheid. Het samenspel tussen Eva en Camiel en solo piano met Liszt zal dan ook van een grote diepgang en schoonheid zijn.

Richard Wagner (1813-1883): Wesendonck Lieder:
1. Der Engel
2. Stehe still!
3. Im Treibhaus
4. Schmerzen
5. Träume

Franz Liszt (1811-1886): Uit Années de Pèlerinage Suisse:
Au bord d’une Source, piano solo
Liebestraum No.3, piano solo

Gustav Mahler (1860-1911): Rückert Lieder:
1. Ich atmet’ einen linden Duft
2. Liebst du um Schönheit
3. Blicke mir nicht in die Lieder
4. Ich bin der Welt abhanden gekommen
5. Um Mitternacht

 

De Nederlandse mezzosopraan Eva Kroon maakte in 2015 haar debuut bij De Nationale Opera met ‘Une voix de femme en coulisse’ en als understudy voor de Soeurs in Dialogues des Carmélites ‘ in het kader van ‘De Nationale Opera talent’ o.l.v. dirigent Stéphane Denève en regisseur Robert Carsen. Het seizoen daarop, 2016/17, was Eva te zien bij de DNO in de rol van Un Musico’ (Manon Lescaut in de regie van Andrea Breth en o.l.v. Alexander Joel) en te horen als ‘Stimme aus der Höhe’ (Parsifal o.l.v. Marc Albrecht in de regie van Pierre Audi). Ook dit seizoen brengt een aantal mooie rollen. In juni zal Kroon opnieuw bij de DNO te horen zijn, nu als La Voix de la tombe (Les contes d’Hoffmann). In de zomer van 2018 zal Eva bij Opera Spanga de rol van Amneris zingen (Aida, Verdi) en dit najaar geeft zij gestalte aan Keizer Wilhelm II in de Kameropera De Grens, een nieuw werk van Jan-Peter de Graaff. Met pianist Camiel Boomsma presenteert zij dit jaar een recital met liederen van Mahler en Wagner. Ook oratorium heeft haar interesse. Zij was o.a. te horen als solist in de Matthäus-Passion en Johannes-Passion (J.S. Bach), Het Requiem, de Krönungsmesse en Spatzenmesse van W.A. Mozart, het Stabat Mater van Rossini en Dvořák en het Requiem van Verdi. Kroon behaalde haar Bachelor zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en heeft haar Master of Opera behaald aan The Dutch National Opera Academy (DNOA) onder de artistieke leiding van Alexander Oliver. Momenteel werkt zij met Abbie Furmansky, Nadine Secunde en Peter Lockwood. Dirigenten waar Kroon mee gewerkt heeft zijn o.a. Marc Albrecht, Otto Tausk, Vincent de Kort, Richard Egarr en Stéphane Denève en regisseurs als Pierre Audi, Andrea Breth, Floris Visser en Robert Carsen. Eva heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Ed Spanjaard, Patrick Fournillier, Ira Siff, Dennis O’Neill, Gabriele Fontana, Meinard Kraak, Graciela Araya, Hanna Schwarz, Jard van Nes en Dame Kiri Te Kanawa. Rollen die Eva vertolkte zijn o.a. Orfeo (Gluck), Dido (Purcell), Sesto (La clemenza di Tito, Mozart), Tweede Dame (Die Zauberflöte, Mozart), Madame de Croissy en Soeur Mathilde (Dialogues des Carmélites, Poulenc) en Carmen (Carmen, Bizet).

Camiel Boomsma onderscheid zich als een pianist met een zeer eigen en persoonlijke klank. Zijn spel wordt door de internationale pers als gevoelig, indringend en diepzinnig beschreven. Hij speelde reeds op vele grote nationale en internationale podia waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Teatro la Fenice, St.John Smith square, de Doelen in Rotterdam, De Meesterpianisten serie in Theater Heerlen, en was te gast bij verschillende festivals zoals het Grachtenfestival. Ook speelde hij in 6 prestigieuze concertzalen als onderdeel van een uitgebreid tournee door China in mei 2017. In juni 2020 keert maakt hij wederom een tournee door China. Camiel is regelmatig op nationale en internationale radiozenders zoals France Musique, Radio 4, Hr2 Kultur, radio100,7, ORF en Radio Klara te horen. Ook was hij te gast bij live programma’s zoals Vrije Geluiden en AVRO Spiegelzaal. ‘’Boomsma kan zich meten met pianisten als Maria Joao Pires en Radu Lupu’’ – De Nieuwe Muze

Dit seizoen maakt en hij op talloze plekken zijn debuut. Zo zal hij recitals spelen in London en Schloss Elmau in Duitsland, en zal hij duo recitals gaan spelen met de gerenommeerde pianist Severin von Eckardstein. In 2013 ontving Boomsma een prestigieus stipendium van de Richard Wagner stipendienstiftung. In datzelfde jaar kwam zijn, door nationale en internationale pers zeer positief ontvangen, debuut CD uit met een samenstelling van piano transcripties van het werk van Wagner bij EtceteraRecords. “Hij tekent de stemming vanaf de eerste noot uit” – De Volkskrant. Zijn in 2016 verschenen 2e CD ”Porazzi” kreeg eveneens top recensies van o.a. Trouw, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Classica magazine, Pianist magazine en Luister magazine. ‘’Een poëet van de piano’’ – ResMusica.

Zijn in oktober 2017 verschenen opname met werk van Schubert en Chopin bij het prestigieuze label Challenge Records International is recent uitgekomen en ontving lovende recensies (Volkskrant, Pizzicato, Pianowereld/Muze, Luister). In 2019 verschijnt een nieuw album met werk van Liszt en Schubert.
www.camielboomsma.com

 

  • Entrée € 10,00 (studenten € 5,00) bij de ingang van het Speelhuus

 

Het volgende seizoen verhuizen we naar een nieuwe locatie: de pakhuizen van het muZEEum
Nieuwendijk 11 Vlissingen (parkeren in parkeergarage de Fonteyne op 5 min. loopafstand)

 

Reacties zijn gesloten.