Ensembl’Arenski: Duo Aurore Dassesse cello en Stephanie Proot piano

Ensembl’Arenski: Duo Aurore Dassesse cello en Stephanie Proot piano

Zondag 8 september 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Nog volop genietend van de zomer mogen we ons al weer verheugen op het openingsconcert van een veelbelovend seizoen dat gedragen wordt door 4 concerten cello/piano. Ensembl’Arenski speelt als eerste cello/piano duo. Hun eerdere optredens als trio en piano solo waren memorabel en kregen lovende recensies. Deze jonge Belgische musici hebben dan ook al meerdere prijzen gewonnen. Ze spelen werken van 2 van de belangrijkste componisten uit het begin en einde van de Romantiek. Bij beide sonates spelen cello en piano een gelijkwaardige rol waarbij melodielijnen over en weer worden vertolkt. Het wordt dan ook een heel sprankelend optreden.

Programma:

L. van Beethoven (1770-1827): Cello Sonata No. 3 in A major, Op. 69

Allegro, ma non tanto

Scherzo. Allegro molto

Adagio cantabile – Allegro vivace

S. Rachmaninoff (1873-1943): Sonate voor cello en piano in G min. Op.19

Lento – Allegro moderato

Allegro scherzando

Andante

Allegro mosso

Aurore Dassesse startte haar cellostudies bij Ilia Laporev en werd in 2003 als ‘buitengewoon jong talent’ toegelaten tot de klas van Justus Grimm in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Na vervolgens te hebben gestudeerd bij Hélène Dautry, als student van het Conservatoire de Paris, begon Aurore haar bachelorjaren bij Grimm aan het Conservatorium van Antwerpen. Sinds 2012 studeert ze in de Hochschule für Musik te Saarbrucken bij Gustav Rivinius en is ze op weg om na een bachelor- en masterdiploma ook een solistendiploma te bemachtigen. Aurore was succesvol in verschillende competities. Zo won ze onder meer de Breughelwedstrijd en het Concours Européen pour Jeunes Solistes te Luxembourg en werd ze tot Young Belgian Talent verkozen door The Bayard Patnership. Ze was te gast in de grote Belgische huizen en belandde als lid van het European Union Youth Orchestra op de podia van de Royal Albert Hall in Londen, het Berlijnse Konzerthaus en het Concertgebouw van Amsterdam. Sinds vorig jaar maakt Aurore deel uit van het Orchestre National du Capitole in Toulouse.

Stephanie Proot behaalde in 2009 haar masterdiploma aan het Antwerpse Conservatorium in de klas van Levente Kende. Ze vervolgde haar vorming als solist bij Ramzi Yassa aan de Ecole Normale Alfred Cortot te Parijs en bij Abdel Rachman El Bacha in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Haar laatste mentor is Lev Natochenny, bij wie ze tot 2016 aan de Frankfurter Hochschule für Darstellende Kunst und Musik studeerde. Als kind mocht Stephanie zegevieren in zowat alle Belgische wedstrijden. Daarna kaapte ze ook op internationale competities (onder meer in Mée-sur-Seine, Madrid, Porto, Shanghai, London, Zagrab en Bonn) vaak de hoogste prijzen weg en werd ze niet zelden tot publiekslieveling gekroond. In 2012 was het goed raak en won ze vier wedstrijden op een rij (in Wernigerode, Massarosa, Granada en Leuze). Een jaar later was ze halvefinaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd. Voor haar vertolkingen in binnen- en buitenland prijst een unanieme pers Stephanie om haar geraffineerde, expressieve en kleurrijke spel. Onderhand is Stephanie ook zelf docent en combineert ze haar concertcarrière met het begeleiden van jong aanstormend talent. www.stephanieproot.com

Reacties zijn gesloten.