Florieke Beelen mezzosopraan & Abigail Richards piano

Florieke Beelen mezzosopraan & Abigail Richards piano

Let op !!!  Dit concert is helaas gecanceld vanwege handblessure van de pianist.

Zondag 9 februari 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Florieke Beelen werd niet voor niets door de NRC een reizende ster genoemd als je haar indrukwekkende prestaties op concoursen, onderscheidingen en optredens bij grote opera’s overziet. Ze is een veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland zowel voor oratoria als opera. Haar liefde voor het lied deelt Florieke met pianiste Abigail Richards. Samen wonnen zij twee prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours 2014. De passie voor het lied delen zij met u, met de melancholieke en ontroerende liederen van Rachmaninov en aangrijpende liederen over een onbereikbare liefde van Mahler. Als besluit Wagneriaanse liederen van Wolf uit de Duits-Oostenrijkse laatromantiek.

Programma:

Rachmaninov (1873-1943): Romances Opus 8:

I. The Waterlily

II. Child, you are beautiful as a flower

IV. The soldier’s wife

V. A dream

G.Mahler (1860-1911): Lieder eines fahrenden Gesellen:

I. Wenn mein Schatz Hochzeit macht

II. Ging heut‘ morgen über‘s Feld

III. Ich hab’ ein glühend Messer

IV. Die zwei blauen Augen von meinem Schatz

Liszt (1811-1886):

Die drei Zigeuner

Oh quand je dors

Die Loreley

H.Wolf (1860-1903): Mörike-Lieder:

Der Tambour

Begegnung

Nimmersatte Liebe

Verborgenheit 

Er ist’s

Mezzosopraan Florieke Beelen (1987) won diverse prijzen. Haar deelname aan het Internationaal Vocalisten Concours in 2014 leverde haar vier prijzen op, waaronder de prestigieuze Arleen Auger Allround Prijs voor de beste allround zangeres van het concours. In juli 2015 won Florieke de Jong Talent Prijs bij de Belvedere Competitie. In het NRC Handelsblad werd Florieke de rijzende ster van Nederland genoemd. In juni 2016 won ze twee prijzen op de Stenhammar Music Competition in Zweden, waaronder de Stenhammar Prijs. Florieke sloot haar bachelorstudie af met een 10 bij Charlotte Margiono. Daarna studeerde ze met onderscheiding af aan de Dutch National Opera Academy te Amsterdam en Den Haag, bij o.a. Charlotte Margiono, Peter Nilsson en Ira Siff.

Florieke is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland; ze zong onder andere Matthäus-Passion, Johannes-Passion, Hohe Messe & Magnificat (Bach), Magnificat (Cui), Requiem (Duruflé & Mozart), Dixit Dominus & Messiah (Händel), Stabat Mater (Haydn), Petite messe solenelle (Rossini), Gloria en Magnificat (Vivaldi) en Messa di Requiem (Verdi). Op 25-jarige leeftijd maakte Florieke haar debuut bij de Nationale Opera met Linette in ‘L’amour des trois oranges’ (Prokofiev). Daarna kwam ze terug als La dame “Comme ci, comme ca” in ‘The Gambler’ (Prokofiev), Modestina in ‘Il viaggio a Reims’ (Rossini) en Ines in ‘Il Trovatore’ (Verdi).
Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Dorabella in ‘Così fan tutte’ (Mozart) in het Concertgebouw te Amsterdam. Charlotte in ‘Werther’ (Massenet) zong ze bij Opera Zuid.
Florieke voerde ook vele andere rollen uit, waaronder ‘Mère Marie’ in ‘Dialogues des Carmelites’ (Poulenc), Romeo in ‘i Capuleti e i Montecchi’ (Bellini), The Neighbour in ‘Mavra’ (Stravinsky), Cherubino in ‘Le nozze di Figaro’ (Mozart), Phaedra (Britten) en Ruggiero in ‘Alcina’ (Händel).

Florieke had de eer om samen te werken met dirigenten als Marc Albrecht, Tomáš Netopil, Stefano Montanari, Richard Egarr, Antony Hermus, Clark Rundell, Arjan Tien, Boudewijn Jansen, Etienne Siebens, Kenneth Montgomery and Maurizio Benini; en met regisseurs als Laurent Pelly, Andrea Breth, Damiano Michieletto, Alexander Oliver, Robert Carsen, Lotte de Beer en Allex Ollé (La Fura dels Baus).

Ze volgde masterclasses bij onder meer Dame Janet Baker, voor haar vertolking van Britten’s Phaedra, bij Ed Spanjaard, Rudolf Jansen, Nelly Miricioiu, Doris Soffel, Dennis O’Neill, Leontina Vaduva, Jean Philippe Lafont, José van Dam en Christa Ludwig

Op het Christina Deutekom Gala zong Florieke naast o.a. Eva-Maria Westbroek, Henk Poort, Marco Bakker, Ernst Daniël Smid en Charlotte Margiono. Dit vond plaats in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam met Holland Symfonia o.l.v. Ramon Tebar. Onlangs zong zij de rol van Meg Page (Falstaff) en Marcellina (Le nozze di Figaro) op het Gala van de Nationale Opera.

De liefde voor het lied deelt Florieke met pianiste Abigail Richards, met wie zij een liedduo vormt. Samen wonnen zij twee prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours 2014. Recent gaven zij samen een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Florieke zong ook de Wesendoncklieder van Wagner bij Het Orkest o.l.v. Jacob Slagter; de 6 Carmina Alcaei van Dallapiccola bij het Nieuw Ensemble en Bosnian Voices van Nigel Osborne bij het Liverpool Philharmonic Ensemble 10/10. Onlangs zong zij bij Introdans Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler met het Gelders Orkest o.l.v. Otto Tausk.

Florieke is ook afgestudeerd voor de bachelor Bedrijfseconomie en de master Marketing Management aan de Tilburg University.

www.floriekebeelen.com

De Britse pianiste Abigail Richards vestigde zich in 2002 in Nederland, waar zij actief is als begeleidster. Sinds enkele jaren specialiseert zij zich op het vocale repertoire.

Abigail begon al op jonge leeftijd met pianolessen. Daarna studeerde ze aan de Royal Northern College of Music en aan de Universiteit van Manchester. Aan beide instituten studeerde zij af summa cum laude, daarna heeft zij in Nederland een Masteropleiding afgesloten. Als liedbegeleidster heeft Abigail met veel zangers samengewerkt. Zij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Thomas Hampson en Thomas Quasthoff (allebei in het Concertgebouw), Elly Ameling, Robert Holl, Julius Drake en Wolfram Rieger (Schubert Instituut, Baden bei Wien). Abigail heeft meerdere prijzen gewonnen, namelijk bij het Almere Kamermuziek Concours, bij het Vriendenkrans Concours/het Debuut met sopraan Sonja Volten, en bij het Internationaal Vocalisten Concours met mezzosopraan Florieke Beelen (2014).

Abigail heeft concerten gegeven in veel belangrijke zalen en op grote festivals, zo was zij meerdere keer te horen op het Grachtenfestival, Festival Vocallis, op het Oerol festival, in Muziekgebouw aan het IJ, in het Concertgebouw (Kleine en Grote zaal, Spiegelzaal), op het Leamington Spa festival, tijdens Robeco Summer Nights, en het Festival des Arts Lyriques in Aix-en Provence. Zij is ook mede-oprichter van The Macaron Project samen met haar man, tenor Eric Reddet. Sinds oktober 2016 is Abigail correpetitor op het Conservatorium in Maastricht.

video https://www.youtube.com/watch?v=7oWs6wiJJZs

Reacties zijn gesloten.