Jeannette Landré dwarsfluit en Mariken Zandvliet piano

Jeannette Landré dwarsfluit en Mariken Zandvliet piano

Zondag 6 september 13.30-14.30 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Eindelijk mogen we ons weer verheugen op prachtige concerten door talentvolle jonge musici. Voorbereidingen zijn getroffen om u geheel veilig te kunnen ontvangen tijdens het openingsconcert op 6 september en alle volgende 2-wekelijkse concerten. Er is voldoende ruimte voor ontvangst en begeleiding naar uw zitplaatsen op 1.5m afstand. Door de maatregelen en bijzondere stoelopstelling rondom de musici zullen bezoekers zich hierdoor veilig en ontspannen voelen.
Wel wordt u verzocht om tijdig te reserveren via tickets zodat we inzicht krijgen in noodzakelijke contactgegevens. Bij uitzondering kan er ook aan de balie een kaartje worden gekocht.

Het nieuwe seizoen wordt geopend door Jeanette Landré, een van de beste Nederlandse fluitisten, samen met Mariken Zandvliet piano. Jeanette heeft als eerste fluitiste bij meerdere bekende orkesten en ensembles gespeeld waaronder als deelneemster bij het Nederlands Blazers Ensemble op buitenlandse tournees. Mariken is voor kamermuziek een veel gevraagde pianiste. Ze spelen werken van componisten die ogenschijnlijk weinig verwantschap hebben. Mozart staat er niet alleen om bekend dat zijn composities zijn geworteld in de Oostenrijkse en Duitse traditie maar juist ook als bedenker van nieuwe muzikale concepten. De componisten Hindemith, Roussel en Caplet zijn een eeuw later eveneens vernieuwend t.o.v. de Neoklassiek met componisten als Franck en Debussy. Hindemith geeft de echo weer van de industrialisatie, Roussel na een zakelijk contrapunt een muzikale expressie geconcentreerd in klassieke vormschema’s en Caplet wordt beschouwd als fijnzinnig mysticus. Kortom een optreden met een dynamisch en verrassend programma.

Programma:

W.A. Mozart (1756-1791): Sonate in F K 376

Allegro

Andante

Rondo

Allegretto grazioso

Paul Hindemith (1895-1963): Sonate voor fluit en piano

Heiter bewegt

Sehr langsam

Sehr lebhaft

Marsch

Albert Roussel (1869-1937): Joueurs de Flute

Pan

Tityre

Krishna

Mr de la Pejaudie

Andre Caplet (1878-1925): Reverie et Petite valse

Jeannette Landré studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Adriaan Bonsel en Emile Biessen. Na een aantal jaren als solopiccolo speelster bij het Residentie Orkest, was zij jarenlang solofluitiste van het Radio Symfonie Orkest en de latere Radio Kamer Filharmonie. Ze soleerde in werken van J. S. Bach, maar ook van hedendaagse componisten als Frank Martin, Edgar Varese, Heinz Holliger en Sofia Goebaidulina.

Zij maakt deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en maakte tournees naar o.a. India, China, Jordanië, Suriname, Benin en Georgië. Jeannette is ook verbonden aan het Asko/Schönberg Ensemble en werkte samen met componisten als o.a. G.Ligeti, K.H.Stockhausen en Louis Andriessen. Ze stond ook aan de wieg van het muzikanteninitiatief Ludwig en Splendor te Amsterdam.

Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes(F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij piano bij Herman Uhlhorn en behaalde daar zowel haar B diploma als het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aan het Mozarteum te Salzburg bij Norman Shetler. Naast solistische optredens heeft Mariken zich op diverse samenspel-gebieden toegelegd. Met verschillende ensembles maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië en Marokko. Zij is lid van The Amsterdam Consort, Trio Lataster en Tango Aliado. Met de fagottist Peter Gaasterland gaf zij concerten en masterclasses in o.a. Liechtenstein en met de sopraan Margo Rens in China. Met de violist Tjeerd Top concerteerde zij behalve in de bekende zalen in Nederland ook in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië.

Als docent en correpetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.

VIDEO

Reacties zijn gesloten.