Matthieu Acosta flamenco gitaar & Irene Gabarrón dwarsfluit

Matthieu Acosta flamenco gitaar & Irene Gabarrón dwarsfluit

Zondag 17 maart 11:30 – 12:30 uur in Fletcher hotel Arion Vlissingen

Matthieu Acosta flamenco gitarist en componist en Irene Gabbarón dwarsfluitist brengen samen een grote diversiteit van flamenco ten gehore. Gitarist Matthieu Acosta is altijd op zoek naar dit veelzijdige karakter dat hij in eigen composities laat horen met Irene Gabbarón. Zij spelen originele composities van Matthieu die geïnspireerd zijn op elementen uit andere muzikale idiomen, bijvoorbeeld o.a. Klassieke muziek, Braziliaanse muziek, folkloristische muziek uit Zuid-Amerika, zonder dat zij breken met de duidelijke kaders van flamenco. Flamenco wordt vaak gezien als een vurige en passievolle muziekvorm maar kan ook subtiel, zacht en elegant klinken. Ze zijn top musici die elkaar versterken met ieder hun eigen herkenbare karakter. Een concert vol goede muziek, energie, virtuositeit en prachtige klanken.

Programma:

M. Acosta (1989-heden): Ecos (Flamencostijl Taranta), Mi Gato (Flamencostijl Buleria) & Dos Islas (Flamencostijl Tangos)

V. Amigo (1967-heden): Roma

M. Acosta: Alegría en Sol (Flamencostijl Alegría)

M. Acosta/P. de Caribe (1920-2019): Abo So (Flamencostijl Tanguillos)

M. Acosta/ P. Peña (1942-heden): Malaqueña/Fandangos de Huelva

P. Peña: Zorongo

M. Acosta: Dami (Flamencostijl Seguiriya) en Dar y Tomar (Flamencostijl Colombianas)

VIDEO:youtube.com/…/Ugkx5skrhiY6ac4O_P0jssW6qIjg7LZXs7iw

Matthieu Acosta is opgegroeid in een gezin met gitaristen, waardoor muziek en gitaar altijd een centrale rol in zijn leven hebben gespeeld. Op jonge leeftijd is Matthieu gestart met klassieke gitaar en heeft op zijn 14e leeftijdsjaar de keuze gemaakt voor flamenco doordat hij in aanraking kwam met de geweldige muziek van Paco de Lucia. Matthieu heeft vanaf de HMD tot aan de Master of Music gestudeerd bij Codarts in Rotterdam, onder de begeleiding van de grootmeester Paco Peña. Matthieu heeft gespeeld bij verschillende prominente tv concerten, bijvoorbeeld o.a. bij Vrije Geluiden met Paco Peña en als solist met het NNO voor het Koningsdagconcert 2018.

 Irene Gabarrón (Murcia, Spanje) begon op achtjarige leeftijd met fluit spelen op de muziekschool van haar dorp. Na een succesvolle academische carrière in Spanje is Irene op 23 jarige leeftijd naar Nederland gekomen om haar spel verder te ontwikkelen. Ze heeft de Bachelor en Master of Music (Fluit en Picollo) op het conservatorium te Rotterdam (Codarts) behaald, waarbij ze masterclasses ontving van onder meer Emily Beynon en Samuel Coles.

Naast haar klassieke ervaring kreeg ze tijdens de laatste jaren van haar muzikale opleiding meer interesse in andere muziekstijlen. Samen met het verlangen naar haar eigen land en het herontdekken van haar roots, leerde ze Flamenco weer liefhebben. Op het moment blijft Irene zichzelf ontwikkelen en haar persoonlijke stijl van spelen verrijken door onderdeel te zijn van o.a. ‘Haymah’ en het ‘Matthieu Acosta Trio’. Daarnaast heeft zij regelmatig collaboraties met verscheidende projecten in Nederland en Spanje.

Reacties zijn gesloten.