2 april | Mozaïek Kwartet

2 april | Mozaïek Kwartet

Zondag 2 april 11:30 tot 12:30
Het Mozaïek Kwartet werd vorig jaar opgericht door vier jonge musici vanuit het Jong Nederlands Blazers Ensemble. De weinig voorkomende combinatie van klarinet, hoorn, trombone en contrabas is een ideale sopraan-alt-tenor-bas bezetting voor het programma met door hen zelf gearrangeerde vocale muziek uit alle tijden.
Een concert met een keur aan liederen uit de renaissance en barok, met Spaanse en Javaanse invloeden en een verbinding met kerk- en volksmuziek maar ook beïnvloed door jazz en pop.

Mozaïek Kwartet:
Annemiek de Bruin, klarinet; Harry Stens, hoorn; Lennart de Winter, trombone en Rebecca Fransen, contrabas

Patricia van Ness (1951): My heart is a holy place
Thomas Morley (1557/58 – 1602): April is in my mistress’ face
Say, gentle nymphs
John Tavener (1944 – 2013): The Lamb
Steven Verhelst (1981): Song for Japan
Claude Debussy (1862 – 1918): Trois Chansons:
I Dieu! qu’il la fait bon regarder!
II Quant j’ai ouy la tabourin
III Yver, vous n’estes qu’un villain
Anton Bruckner (1824-1896): Locus Iste
Jacob Arcadelt (1507 – 1568): Il bianco
Nat King Cole (1919-1965): Nature Boy
Adèle (1988) (arr. A. Atkins/G. Dettori): ”Hello” Fugue
Engelbert Humperdinck (1854-1921): Abendsegen
Diverse componisten: Medley

Annemiek de Bruin (1993) begon met klarinet spelen bij Gerrit-Jan Verhage en kreeg vanaf haar dertiende jaar achtereenvolgens les van Nancy Braithwaite, Herman Braune en Harmen de Boer. In 2016 behaalde ze haar bachelor-diploma aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Ralph Manno en momenteel studeert ze voor haar master bij Arno Piters in Amsterdam. Annemiek volgde masterclasses bij o.a. Martin Fröst, Jörg Widmann, Walter Boeykens en Charles Neidich. Ze won prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours en werd in 2013 verkozen tot “Classic Young Master” door de gelijknamige Stichting. In maart 2015 werd zij geselecteerd als vertegenwoordigster van Nederland bij het Euroconcours Klarinet.
Ze soleerde met het Brabants Orkest (2011), het Zeeuws Orkest (2012) en TY Kamerorkest (2014) en ging op uitnodiging van de Nederlandse consulaten in San Francisco, Calgary en Vancouver en de Nederland-America Foundation op tournee naar de VS en Canada (2012). Annemiek remplaceert regelmatig bij o.a. de Marinierskapel en het NBE. In 2012 werd het Chimaera Trio opgericht met Irene de Kok (cello) en Laurens de Man (piano). Sinds 2016 speelt Annemiek met drie vrienden in het Mozaïek Kwartet.
www.annemiekdebruin.nl

Harry Stens (1992) was geïmponeerd door de hoorn toen hij op 8-jarige leeftijd mocht kiezen welk instrument hij ging spelen. Hij kreeg lessen van Kees van Vliet bij muziekvereniging OBK Bennekom. De fijne kneepjes van het vak leerde hij op het conservatorium van Rotterdam van Bob Stoel en Martin van de Merwe. Harry volgde verschillende masterclasses van o.a. Markus Masskunity, Christian Lampert, Jorg Bruckner, Thomas Hausschild en Ab Koster en hoopt zich in de komende jaren verder te ontwikkelen als hoornist. Stens speelt bij de Marinierskapel en bij Pelgrim Brass. Sinds 2016 vormt hij samen met drie vrienden het Mozaïek kwartet.

Lennart de Winter (1988) werd op zijn elfde lid van Honsels Harmonie en kreeg zijn eerste trombonelessen. In 2008 begon hij in Rotterdam aan zijn conservatoriumstudie op Codarts. In het laatste jaar van zijn Bachelorstudie verhuisde de gehele tromboneklas naar het Conservatorium van Amsterdam, zodoende studeerde hij in Amsterdam af in 2012. In de laatste twee jaren van zijn Bachelor volgde hij ook het bijvak HaFaBra-directie. Na de Bachelor vertrok Lennart naar Zürich in Zwitserland om aan de Hochschule der Künste verder te studeren. Daar behaalde hij in 2014 zijn diploma Master of Music Performance met het predicaat ‘sehr gut’. Bij terugkomst in Nederland ging Lennart direct aan de slag als docent Trombone bij SRMO in het Westland. Hij geeft inmiddels les bij verschillende verenigingen, geeft workshops op de pBone en is op verschillende podia te horen. Uitvoerend was hij o.a. te horen bij Philharmonie Zuid, Nederlands Blazers Ensemble, Balletorkest en in kamermuziek met New Trombone Collective, Neos Brass en het Mozaïek Kwartet.

Rebecca Fransen (1992) verruilde op 10 jarige leeftijd de piano voor de contrabas. Haar vooropleiding kreeg zij aan de muziekschool Hengelo en daarna 5 jaar studie bij Peter Leerdam aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 1,5 jaar studeert zij bij Rick Stotijn (winnaar Nederlandse Muziekprijs) en Olivier Thiery uit het Concertgebouworkest.
Rebecca is actief in allerlei soorten formaties zoals kamermuziek met de nadruk op het orkest. Zij speelt regelmatig bij beroepsorkesten en zit momenteel in de Academy van Peter Leerdam aan het Het Gelders Orkest.

Reacties zijn gesloten.