Sebastiaan en Rob van Bavel pianoduo

Sebastiaan en Rob van Bavel pianoduo

Zondag 13 december 13.30-14.30 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Vader en zoon Rob en Sebastiaan van Bavel zijn pianovirtuozen die beiden in het bezit zijn van een Edison Award waarbij ze zich onderscheiden in zowel klassieke muziek als jazz. Rob won prestigieuze prijzen als de Thelonious Monk Piano Competition in Washington DC en de Wessel Ilcken award en Sebastiaan het Prinses Christina Concours voor zowel klassiek als jazz. Ze spelen eigen arrangementen op klassieke thema’s van Maurice Ravel, Aleksandr Scriabin en Gabriël Fauré, jazzstandards van John Coltrane en een eigen compositie. De diversiteit en dynamiek van de stukken geeft alle ruimte aan hun virtuoze, fantasievolle en uitdagende spel. Een concert waar zowel de liefhebber van klassieke muziek als van jazz zijn hart bij op kan halen.

Programma:

M. Ravel arr. S. en R. van Bavel: Ma Mère l’Oye

A. Scriabin arr. R. van Bavel: Prelude op 11. no. 2/ Prelude for Jules

J. Coltrane arr. R. van Bavel: Coltrane Suite  

G. Fauré arr. S. en R. van Bavel: Delen uit de Dolly Suite   

R. en S. van Bavel: Blues for Oscar

Rob van Bavel (1965) studeerde in 1987 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium met de hoogste mogelijke aantekening. Hij won verschillende prijzen, o.a. de tweede prijs bij de eerste “The Thelonious Monk Jazzpiano Competition” (Washington D.C.), als solist in Duitsland/België, de Wessel Ilcken Prijs in Nederland, in 1990 de Nederlandse Edison voor de cd “Rob van Bavel trio” en diverse solistenprijzen in Leverkusen en Hoeilaart. Als sideman en als leider bracht Rob meer dan 100 cd’s uit, met o.a. de eigen formaties: ‘’The Ghost, The King and I’, het ‘Rob van Bavel Octet’ en het ‘Rob van Bavel Trio’. Hij toerde overal in Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea en Siberië, speelde regelmatig met o.a. Randy Brecker, Johnny Griffin, Woody Shaw, Gary Willis en gaf verschillende masterclasses in onder meer Zuid-Korea, Liechtenstein, Spanje en Nederland. Rob is tevens docent Jazz aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. www.robvanbavel.com

Pianist en componist Sebastiaan van Bavel (1992) studeerde evenals Rob cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium met de hoogste mogelijke aantekening, staat nog aan het begin van zijn carrière maar heeft desondanks al een indrukwekkend CV opgebouwd. Naast enkele kleinere prijzen, schrijft hij in 2008 het Prinses Christina Concours in de categorie Jazz op zijn naam. Drie jaar later wint hij ditzelfde concours in de categorie Klassiek, gezien zijn uitzonderlijke talent binnen zowel de klassieke muziek als de jazz. In 2014 won hij de Edison Award, tevens de ‘Talent Award’ (‘s Hertogenbosch), de Dordtse Jazzprijs en de tweede prijs van de UNISA Piano Competition in Zuid-­‐Afrika. In Van Bavels muziek is overduidelijk zijn liefde voor beide genres terug te horen. Zijn indrukwekkende pianospel laat hij optimaal tot zijn recht komen in composities die wat betreft structuur meer weg hebben van een klassieke symfonie dan van een jazz-standard. Met bassist Maciej Domaradzki en drummer Remi Troost heeft Van Bavel de ideale muzikale partners gevonden om deze composities tot in perfectie uit te voeren. Sebastiaan studeert nu aan het Conservatorium van Amsterdam (Jazzpiano Masterstudie), en werkt v.n.l. aan eigen projecten met zijn trio (Cd: ‘as the journey begins’) en Quintet. www.sebastiaanvanbaveltrio.com.

VIDEO

Reacties zijn gesloten.