vakantie

vakantie

We mogen met tevredenheid terugkijken op het afgelopen concertseizoen met 15 concerten op de zondagmorgen en als afsluiting het tweede SPRIENGE Muziekfestival afgelopen 15 en 16 april met 4 zeer diverse optredens voor jong en oud. De belangstelling was gelukkig weer op het niveau van voor corona in het muZEEum en de nieuwe locatie aan zee met restaurant krijgt veel positieve reacties.

Het festival opende op zaterdagavond in de Sint Jacobskerk met het Myrthen pianokwintet. De volgende zondag in het Fletcher Arion hotel was zeer bijzonder met in de morgen een Familieconcert voor de allerkleinsten met ouders, opa’s en oma’s. In de middag het Open Podium voor de Zeeuwse jeugd en aan het eind van de dag het dinerconcert Dadaïstische Revue. Alle optredens waren goed bezocht en het Diner Concert geheel uitverkocht.

We wensen u een hele mooie zomer toe en we gaan zelf ook met een tevreden gevoel genieten van de zomervakantie.

Het vrijwilligersteam: Jos, Natalia, Lilian, Loes, Mieke, Maria en Dies.

Het SPRIENGE muziekfestival opende met het fabelachtig mooi spelende Myrthen pianokwintet met Yukiko Hasegawa achter de piano als stabiel en sprankelende drager van het uit louter topmusici bestaande kwintet. Een heldere uitleg, ook tussen de verschillende muzikale delen, door Huib Ramaer ondersteunde het muzikale verhaal.

Een prachtig begin van het festival in de Sint Jacobskerk met hun recent aangeschafte vleugel en een ruime belangstelling van onze trouwe concertbezoekers. Het concert vond een zeer enthousiaste weerklank bij de muziekliefhebbers en het langdurige applaus werd met een toegift beloond.

Bij het Familieconcert luisterde de kleinste jeugd ademloos naar de verhalen over ‘Babar het kleine olifantje’ door Huib Ramaer en keken ondertussen naar de prachtige tekeningen die Gerard de Bruyne gelijktijdig op het scherm maakte onder begeleiding van Tobias Borsboom op de vleugel.

Al hun vers opgedane indrukken werden daarna gezamenlijk op een groot tekenvel op de grond vol overgave getekend en na afloop kregen ze tekeningen van Gerard mee en knipten ze de zelf gemaakte tekeningen uit het grote vel papier. De knuffelolifantjes vonden ook gretig aftrek.

Het was hartverwarmend om te zien en horen hoe de Zeeuwse jeugd onder leiding van Natalia Pavlova hun muzikale talenten voor het voetlicht brachten. Werken van o.a. Haydn, Benda, Clementi, Shostakovich, Bach, Albeniz, Chopin en Mozart werden vol overgave gespeeld. Dat de persoonlijke uitstraling hierbij belangrijk is bleek wel uit de mooie kleren en schoenen van de deelnemers.

Het Diner Concert als afsluiting, met het publiek gezeten aan ronde tafels, was een groot succes. Het welkomstdrankje, het dessert en de 2 voorstellingen vonden in deze setting plaats en het lopend buffet in het restaurant beneden. Het bleek een gouden greep. De Dadaïstische revue met virtuoos pianospel door Tobias Borsboom en de adembenemende spraakzang door Simon Mulder kreeg de lachers op de hand. Zelden zo genoten van de serieuze kolder met onder meer een persiflage op het Klassieke muziek genre. Als hoogtepunten de pianoklanken van Erik Satie bij onder meer de film Ent’racte van Rene Clair maar ook zelfs de afwezigheid van klank bij Guero van Helmut Lachenman.

Schitterende beelden van een steeds sneller lopend, struikelend en hinkend gevolg achter een kist die uiteindelijk in de afgrond belandt en waar de ‘overledene’ weer levend uit tevoorschijn komt en iedereen inclusief zichzelf laat verdwijnen. Hilarisch, er is dan ook heel wat gelachen om Simon met onder meer gedichten BOEM paukeslag van Paul van Ostayen, de Ursonate van Kurt Schwitters en de Triomfode van Fernando Pessoa. Te veel om op te noemen en wat hebben we met z’n allen genoten. Weergaloos.

Reacties zijn gesloten.