4 november | Laura Trompetter, slagwerk solo

4 november | Laura Trompetter, slagwerk solo

Zondag 4 november 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Bij Laura Trompetter past vrijwel ieder geluid binnen haar muzikale denkwereld. Het heel ritmisch tikken op een typemachine was een hit bij het tv-programma Maestro. Haar loopbaan is indrukwekkend en veelzijdig, het Grachtenfestival, toneelgroep de Appel, het cabaret duo gebroeders Harteveld & Fretz. Ook geeft ze steeds vaker solo concerten door Nederland die op radio en televisie zijn te bewonderen. Ze speelde solo met het JeugdOrkest Nederland, met het Rotterdams Kamer Orkest en solo tijdens het Zondagochtend concert op Radio 4 in het Concertgebouw te Amsterdam. Het perfectionistische in haar spel zal optimaal tot uitdrukking kunnen komen bij de te spelen stukken die allemaal een connectie hebben met de zee.

Philip Glass (1937-heden)
Keiko Abe (1937-heden)
Pius Cheng ( 1982-heden)
Erik Satie (1866-1925)

Laura Trompetter begon op 9-jarige leeftijd bij de plaatselijke drumband in ’s-Gravendeel, en werd 2 jaar later aangenomen op het Conservatorium in Rotterdam. Terwijl ze hier haar Havo-, Bachelor- en Masteropleiding volgde, won ze verschillende muzikale onderscheidingen, waaronder bij het Prinses Christina Concours, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, drong zij door tot de landelijke finale van het Eurovision Young Musician en won zij de YAMAHA Percussion Scholarship.

Laura rondde haar opleidingen af met een 9,5 en een 9 en verdiepte zich tijdens haar Master studie in de combinatie slagwerk en theater. Ze speelde in voorstellingen van Toneelgroep de Appel, Cabaret duo Harteveld en Fretz, het Balletorkest en werkte samen met regisseurs Herman van Veen, Ruut Weismann, Katrien van Beurden en Erik van der Horst. Laura verschijnt regelmatig op tv waaronder bij de Tiende van Tijl, Podium Witteman, Voice of Holland en It takes Two. In 2016 werd zij gevraagd om te soleren in het programma Maestro met het Orkest van het Oosten en werkte zij daarna mee aan een aflevering van het programma Klokhuis. Laura is een vaste speler in het muziektheater ensemble Neo-Fanfare 9×13, en is zij drummer van de voorstelling Sincereley Yours, geregisseerd door Herman Van Veen. Ook richtte zij het Lip Stick Percussion Duo op en maakte hier een aantal jaren succesvol deel van uit.

Laura speelt regelmatig met het Nederlands Blazers Ensemble, bij de Toppers in Concert, en in andere muziek- en theatergezelschappen door binnen- en buitenland. Naast uitvoerend musicus is Laura slagwerk docent en dirigeert zij een slagwerk ensemble. Laura is een veelzijdige musicus met een grote passie voor theater en performance. Deze combinaties maken Laura tot een excentrieke slagwerkster.
www.lauratrompetter.com

 

Reguliere kaarten inclusief koffie/thee kosten € 12,50 (€ 10,00 voor het concert en € 2,50 voor het muZEEum). Museumkaarthouders betalen € 10,00.

Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

Donateur worden: www.concertenvlissingen.nl/word
Adres: Nieuwendijk 11
Parkeren in parkeergarage de Fonteyne en omgeving op 5 min. lopen, 2 miva plaatsen voor de deur.
Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde voor € 16,25 genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch en een glas wijn.

Op de hoogte blijven:
Reageren is niet mogelijk.