Camiel Boomsma piano solo

Camiel Boomsma piano solo

Zondag 27 oktober 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Camiel Boomsma is een van de meest poëtische pianisten van deze tijd en een vaste gast op ons podium. Dit concert maakt onderdeel uit van “The innermost side tour” op bekende podia. Door de internationale pers wordt hij bejubeld met unaniem zeer lovende recensies. Camiel is een kunstenaar die vanuit een verinnerlijkt proces uitdrukking geeft aan universele begrippen als expressie, diepgang en schoonheid. Hij bezit de gave zuivere emoties in de muziek naar de oppervlakte te brengen waarbij zijn spel wordt vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires. Hij zal stukken spelen uit zijn nieuwe album “Unfold” die zijn persoonlijkheid sterk reflecteren waaronder de 4 Impromptus van Schubert, zijn geliefde Liebestraüme No.3 en het diep verinnerlijkte Vallée D’obermann.

Een niet te missen optreden van deze unieke pianist.

Programma:

F.Schubert (1797-1828):

4 Impromptus D.899 Op.90:

C-minor (Allegro Molto Moderato)

E-flat major (Allegro)

G-flat major (Andante)

A-flat major (Allegretto)

F.Liszt (1811-1886):

Liebestraum No.3

Années de Pelerinage Suisse:

Au bord d’une Source

Vallée D’obermann

Wanneer Camiel Boomsma speelt, dan vertelt hij een muzikaal verhaal. Hij wordt geprezen door internationale pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke touché. Boomsma heeft op vele grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, de Meesterpianisten-serie in theater Heerlen, Teatro la Fenice in Venetië, toppodia in China, het Grachtenfestival Amsterdam en St John’s Smith-square in Londen.

Boomsma heeft succesvol samengewerkt met een aantal gerenommeerde musici waaronder pianist Severin von Eckardstein met wie hij duo-recitals uitvoerde afgelopen seizoen. In seizoen 19/20 zullen ze opnieuw de handen ineenslaan. Als onderdeel van een uitgebreide solorecitaltournee door China trad hij op in 6 prestigieuze concertzalen: het Shanghai City Theatre, het Tanjin Grand Theatre, het Harbin-concertgebouw, het Nanjing Arts Centre, het Chongqing Concertgebouw en de Chengdu Concert Hall. Hij is uitgenodigd om terug te keren in juni 2020. Boomsma is ook een vaste gast op internationale festivals. In de zomer van 2018 trad hij op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en het Musica Sacra festival  in Maastricht. In 2020 debuteert hij bij het Noord Nederlands Orkest met Chopin’s 2e pianoconcert.

De Wagner-reis van Camiel Boomsma heeft wereldwijd zeer veel indruk gemaakt. in 2013 maakte hij een gedurfd albumdebuut met onbekende pianotranscripties en verraste hij pers en publiek met zijn diepe begrip voor Wagners muziek. Zijn opnames Transcriptions for piano en Porazzi voor Etcetera Records ontvingen vele lovende kritieken in o.a BBC Music magazine (5 sterren), Diapason (4 sterren), Trouw, NRC, De Volkskrant, Luister Magazine, Classica en nog vele andere.

Voor zijn nieuwste album Musings, uitgegeven door Challenge Records, is hij geprezen om zijn zeer poëtische en fantasierijke spel en werd hij vergeleken met Radu Lupu en Pires . De Volkskrant schreef: “aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel”. Pizzicato gaf de hoogst mogelijke beoordeling. “Ongelooflijke Chopin-uitvoeringen” en “Wanneer Camiel Boomsma zijn CD begint met Nocturne Op.9 No.1, wordt je onmiddellijk overweldigd door zijn extreem verfijnde en genuanceerde spel”. Het Franse ResMusica was zeer onder de indruk, noemde hem ​​”de dichter van de piano’’, en riep het album uit tot opname van de maand. Een nieuw bijzonder 3-jarig opname project ‘’The innermost side’’ staat gepland voor 2019, 2020 en 2021. www.camielboomsma.com

https://www.youtube.com/watch?v=M_BuxVEtkLk

Reacties zijn gesloten.