Chimaera Trio: Annemiek de Bruin klarinet, Irene Kok cello en Laurens de Man piano

Chimaera Trio: Annemiek de Bruin klarinet, Irene Kok cello en Laurens de Man piano

Zondag 24 november 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Annemiek de Bruin heeft als uitzonderlijk Zeeuws muzikaal talent ook landelijk reeds hoge ogen gegooid. Met Irene Kok en Laurens de Man vormt ze al vanaf hun kennismaking op het Conservatorium van Amsterdam het Chimaera Trio. Deze naam staat symbool voor de rauwe, pure muziek en de thema’s die deze drie musici kiezen.

Ze houden zich intensief bezig met kamermuziek, hebben al diverse prijzen gewonnen en waren succesvol op o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Grachtenfestival Amsterdam. Ze nemen het publiek mee in een zoektocht naar de oorsprong van klank. Hetgeen blijkt uit hun avontuurlijke programma met onbekende meesters uit de late middeleeuwen, de componisten uit de 19e eeuw Bruch en Franck met prachtige melodieën en rijke, verrassende harmonieën en het zeer virtuoze moderne Trio van Rota.

Programma:

Anoniem, Engeland 14e eeuw:

(uit Robertsbridge Codex, arr. LdM)

Estampie 1 en 2

Bruch (1838–1920): uit Acht Stücke opus 83:

I. Andante

VII. Allegro vivace  

Franck (1822-1890):

Prélude, Fugue et Variation opus 18 [arr. LdM]

Mélancolie in E pour violoncelle et piano

Rota (1911–1979):

Trio in G:

I. Allegro 

II. Andante     

III. Allegrissimo      

Annemiek de Bruin(1993) kreeg klarinetles van o.a. Herman Braune en Harmen de Boer. In 2016 behaalde ze haar bachelor-diploma aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Ralph Manno en in 2018 studeerde ze met het predicaat ‘uitmuntend’ af voor haar master bij Arno Piters in Amsterdam. Zij volgde masterclasses bij onder andere Martin Fröst, Jörg Widmann, Walter Boeykens en Charles Neidich. Kamermuzieklessen kreeg ze van o.a. David Kuijken, Håkon Austbø en Arnau Tomas (Casals Kwartet).

Annemiek won prijzen bij het Prinses Christina Concours en werd in 2013 verkozen tot “Classic Young Master” door de gelijknamige Stichting. In maart 2015 werd zij geselecteerd als vertegenwoordigster van Nederland bij het Euroconcours Klarinet. Zij soleerde met het Brabants Orkest (2011), het Zeeuws Orkest (2012) en Amsterdam Sinfonietta met wie zij Webers klarinetkwintet speelde (2019).  Op uitnodiging van de Nederlandse consulaten in San Francisco, Calgary en Vancouver en de Nederland-America Foundation ging zij op tournee naar de VS en Canada (2012). Ook was Annemiek lid van het Nationaal Jeugd Orkest en participeerde zij in de Gustav Mahler Academy (2019).

Van 2014-2016 speelde zij in het jong Nederlands Blazers Ensemble. Tijdens het seizoen 2018-2019 maakte Annemiek deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Annemiek remplaceert regelmatig, onder andere bij het Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. www.annemiekdebruin.nl

Irene Kok (1990) begon haar studie bij Jeroen Reuling in de jong talentenklas aan het Artez-conservatorium. In 2016 rondde ze haar master studie af aan het conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder.  Momenteel studeert ze aan de Universität für darstellende Kunst in Wien bij professor Reinhard Latzko.

Irene is zeer actief op het gebied van kamermuziek. Met het Chimaera Trio en andere ensembles speelde Irene de afgelopen jaren veel concerten in binnen – en buitenland. Zo speelde ze o.a. in de Staats Philharmonie van Minsk, Het Megaron in Athene, De Doelen, Tivoli Vredenburg en het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als o.a. het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en het Emmy Verhey festival.

Irene was succesvol bij meerdere concoursen waaronder een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Ze is laureaat van ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music competition’ in Polen en York Early Music competition en in 2012 behaalde ze een eerste prijs tijdens het Euroconcours cello.

In het seizoen 2014/15 volgde ze de Academie van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Eerdere orkestervaring deed ze op als 1e solocelliste van het Jeugd Orkest Nederland (2005-2009), NJO (2009-2012) en als remplaçant bij Amsterdam Sinfonietta en Sinfonia Rotterdam. Als vast lid van het Amsterdam Corelli Collective maakte ze onderdeel uit van het EEEmerging programma (2014-2016) waarmee ze residenties heeft in Frankrijk, Zwitserland, Slovenië, Groot Brittannië en Italië. Irene volgde masterclasses bij o.a.: Gary Hoffman, David Geringas, Wolfgang Boettcher, Troels Svane, Anner Bijlsma, Uzi Wiesel en Vladimir Perlin.

Irene bespeelt een Capicchioni uit Cremona die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. www.irenekok.com

Laurens de Man (1993) treedt veelvuldig op als pianist en organist, als solist en in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, bij resp. David Kuyken, Jaques van Oortmerssen †, Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Van 2012 tot 2017 volgde hij aan dit instituut ook bijvaklessen klavecimbel bij Johan Hofmann. Vanaf oktober 2017 zet hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Postgraduate Advanced Organ Studies).

In 2016 slaagde hij cum laude voor zijn masterexamen orgel; in 2017 deed hij masterexamen piano (predicaat “uitmuntend”). In 2014 behaalde hij voor beide instrumenten cum laude zijn bachelordiploma. Voorafgaand aan zijn conservatoriumopleiding volgde hij lessen bij Anneke Siebers, Willem Hörmann en Joop Albracht (Jong Talentklas Fontys Conservatorium Tilburg).

Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in zijn activiteiten. Zo trad hij op bij het Bachfestival Dordrecht (2012), speelde een Bachconcert met VJ (2013), vertolkte zijn beruchte Goldbergvariaties (2014), speelde hij in de op Bach gebaseerde dansvoorstelling Well Tempered 10/48 (2014) en speelde hij verschillende Bach-programma’s, o.a. in het Orgelpark te Amsterdam (2015). In maart 2016 won hij een vierde prijs (eerste en derde niet uitgereikt) tijdens het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach” in Würzburg. In januari 2017 speelde hij Bach op een pedaalharmonium in De Wereld Draait Door. In november 2017 verschijnt een piano-cd met werken van Bach.

Als pianist won hij in 2009 tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag een 1e prijs. Hij maakte samen met andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours tournees door de VS, Canada en Costa Rica (2012). In 2016 won hij het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis.

Laurens volgde masterclasses bij o.a. Elisabeth Leonskaja, Dmitri Bashkirov, Håkon Austbø, Willem Brons, Abdel Rahman el Bacha en Rudolf Jansen, voor orgel bij o.a. Olivier Latry en Lorenzo Ghielmi (Jong Talentklas Orgelacademie Haarlem 2010).

Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. Daarnaast was hij in 2014 stagiair-organist van de Oudekerkgemeente in Amsterdam. www.laurensdeman.nl

Reacties zijn gesloten.