Elenora Maria Yin-Lian Hu sopraan en Natalia Pavlova piano

Elenora Maria Yin-Lian Hu sopraan en Natalia Pavlova piano

Zondag 20 maart 13.30-14.30 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Elenora Hu is november 2021 met overtuiging winnaar geworden in het TV-programma ARIA en was ook een van de grote ontdekkingen tijdens het Grachtenfestival Amsterdam 2019 en prijswinnaar bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Het publiek kon geen genoeg krijgen van haar natuurlijke performance, grote muzikaliteit en uitzonderlijke techniek bij haar optreden in het Vondelpark Openluchttheater. Ze studeert naast het Utrechts Conservatorium ook nog Engelse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Natalia Pavlova heeft in Nederland en Rusland veel professionele zangers begeleid en werd bij een concours in Odessa (Oekraïne) onderscheiden als “De beste begeleider van klassiek vocaal”.

Ze brengen een magistraal programma met liederen van componisten vanaf de Russische romantiek tot het Franse impressionisme. Grote Russische romantici als Tsjaikovski en Rimski-Korsakov hadden sterke invloed op onder meer Rachmaninoff en de Italiaanse impressionist Respighi. Zo slaagde m.n. Tsjaikovski erin om invloeden uit de West-Europese klassieke muziek succesvol te verbinden met de Russische muziek. Ook werk uit de laatste meesterlijk geschreven opera’s van de geniale Italiaanse componisten Puccini met “Turantot” en Rossini met “Semiramide” ontbreken niet op het programma.

Programma:

P. Mascagni (1863-1945): Uit L’Amico Fritz: Son pochi fiori

O. Respighi (1879-1936): Uit Deità Silvane; Tekst: Antonio Rubino,

Nr. 1 I Fauni, Nr. 2 Musica in Horto, Nr. 3 Egle

Uit Sei Melodie; Tekst: Gabriele D’Annunzio, Nr. 3 Mattinata

G. Puccini (1858-1924): Uit Turandot: Signore Ascolta

F. Liszt (1811-1886): Petrarca Sonnet 104 (piano solo)

S. Rachmaninov (1873-1943): Uit Op. 38 Six Romances; Tekst: Aleksandr Blok, Igor Severyanin, Konstantin Balmont

N. R. Korsakov (1844-1908): Uit Op. 42: Nr. 3 The Clouds Scatter; Tekst:Aleksandr Pushkin Uit The Golden Cockerel: Hymn to the Sun

P. I. Tchaikovsky (1840-1893): Uit Op. 6: Nr. 5 Otchego (Waarom?); Tekst Heinrich Heine (vert. Lev Aleksandrovich Mej)

Uit Op. 47: Nr.7 Was I not a blade of grass?; Tekst: Ivan Zakharovich Surikov

G. Rossini (1792-1868): Uit Semiramide: Bel Raggio Lusinghier 

Elenora Hu (sopraan) studeert onder sopranen Dobrinka Yankova en Nelly Miricioiu. Zij was prijswinnaar bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2019) en de Royal Virginia Zeani Competition (2019). In 2019/2020 trad zij onder andere op voor Stichting La Voix, Stichting Grote Zangers, als deel van het jong talent programma Jonge Grote Zangers, en het Grachtenfestival. Daarnaast nam zij deel aan verschillende masterclassen waaronder die van de IVC Bel Canto Summerschool, Kirsten Schötteldreier en Thomas Quasthoff (Koninklijk Concertgebouw).

In 2020/2021 was Hu één van de acht zangers uitgekozen voor de Mozart Masterclass & More van het IVC te Den Bosch, hier ontving zij coaching van sopraan Roberta Alexander, mezzo-sopraan Vesselina Kasarova en bariton Thomas Oliemans.  In 2018 maakte zij haar operadebuut als de Gravin in Le Nozze di Figaro tijdens het Mediterranean Opera Studio Festival in Sicilië. 

Hu studeert aan het HKU Utrechts Conservatorium. Daarnaast is zij ook alumna van de Universiteit Leiden (Engelse taal en cultuur). Als artiest en zangeres is zij geprezen voor haar natuurlijke geluid, muzikaliteit en uitzonderlijke techniek. Als toevoeging aan een breed scala opera-aria’s, voert zij regelmatig met haar coach, Gilbert den Broeder, ook liedrepertoire op. Daarnaast heeft zij ook opgetreden in duo verband met pianisten Albert Colomar en Martin Oei. Tijdens verleden liedrecitals presenteerde zij onder meer: “Op. 38 – Six Romances” van Sergej Rachmaninov. “Venezia” van Reynaldo Hahn en “Tre Sonetti di Petrarca” van Franz Liszt (Tivoli Vredenburg). Eind januari 2020 bracht zij samen met Gilbert den Broeder “Deità Silvane” van Ottorino Respighi ten gehore in het Muziekgebouw aan ’t IJ. http://sopraan.elenora-hu.nl  

Natalia Pavlova is geboren in Rusland. Zij studeerde aan de muziek afdeling van de Pedagogische Universiteit van Vologda (Rusland). Nadat zij haar studie met succes had voltooid, bleef zij als piano docent en begeleider aan deze universiteit werken. Uiteindelijk heeft ze 17 jaar op de Vologda Universiteit gewerkt. Tevens werd zij gevraagd aan de Vologda Regionale Concertzaal voor de functie begeleider van professionele zangers. Daar heeft zij aan verschillende concerten en projecten deel genomen.

Vanaf I989 is zij 2 jaar als begeleider van balleNen werkzaam geweest in het Theater Altmark te Stendal, in de DDR. Als pianist repetitor heeft zij medewerking verleend aan ballet scènes van de opera’s “Un ballo in Maschera” (Verdi), “Don Pasquale” (DonizeV), “Das Land des Làchelns'(Lehar), miniballet “Max en Moris” (Kabalevsky), “Le Carnaval des Animaux” (Saint-Saens).

Tijdens haar leven in Rusland heeft ze aan verschillende muziek concoursen en festivals deelgenomen. In 2004 (Februari) heeft zij het Concours voor piano duetten in Rusland gewonnen en kreeg daarvoor het diploma “Laureaat”. In 2004 (Juli) heeft zij deelgenomen als pianist begeleider in het Concours Klassiek Vocaal in Odessa (Oekraïne) en ontving zij de erkenning “De beste begeleider van klassiek vocaal” in dit concours.

In 2006 kwam zij naar Nederland en is sindsdien ook in de muzikale wereld actief. Zij heeft op verschillende locaties in Zeeland concerten gegeven met instrumentalisten en vocalisten. In Februari 2014 heeft zij opnieuw een “Laureaat” erkenning ontvangen door deel te nemen met een internet concours in Rusland (Moskou). Vanaf 2016 is zij verbonden aan de Universiteit College Roosevelt (Middelburg) als piano docent. www.nataliapavlova.nl

 

Reacties zijn gesloten.