Jeanette Landré dwarsfluit en Mariken Zandvliet piano

Jeanette Landré dwarsfluit en Mariken Zandvliet piano

Zondag 4 december 11.30-12.30 uur in Fletcher hotel ARION aan de Boulevard Bankert te Vlissingen

Eind vorig jaar kon door ziekte het optreden van Jeanette en Mariken op het laatste moment niet doorgaan. Gelukkig nu een nieuw vooruitzicht met dit top duo. Jeanette Landré, een van de beste Nederlandse fluitisten en Mariken Zandvliet waren bij een eerder optreden verrassend en inspirerend. Jeanette speelt als eerste fluitiste bij bekende orkesten en ensembles waaronder het Nederlands Blazers Ensemble. Mariken is voor kamermuziek een veel gevraagd pianiste.

Ze spelen werken van componisten met een grote verscheidenheid aan opvattingen.

Carl Philipp ook wel de “Berlijnse Bach” genoemd legde als aanhanger van de Empfindsame stijl sterk de nadruk op een gevoelvolle expressie. Schumann, aanhanger van de Romantiek, bekend van zijn liederencycli en interesse in de literatuur droeg het te spelen werk op aan zijn  vrouw Clara. De werken van Enesco hebben vaak een Roemeens karakter en zijn beïnvloed door Wagner. De Hongaar Bartók wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw en legde zich toe op het omschrijven van Oost-Europese volksmuziek. De jong overleden Lily Boulanger vormde, beïnvloed door Faure en Debussy, reeds een persoonlijke stijl. Tot slot de Zwitser Martin, die lang in Nederland woonde, wordt net als Bartók beschouwd als een van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw. Zijn werk laat zich omschrijven als gematigd-modern, met een sterke nadruk op ritmiek.

Zowaar een concert waar veel invloeden, stijlen en emoties samen zullen komen.

Programma:

C. Ph. E. Bach (1714-1788): Hamburger” Sonate in G Major

  • Allegretto
  • Rondo Presto

R. Schumann (1810-1856):  Drie Romances

G. Enesco (1881-1955): Cantabile et Presto

B. Bartók (1881-1945): Suite Paysanne Hongroise

Lily Boulanger (1893-1918):

  • D ‘un matin printemps
  • D’un vieux jardin          piano solo
  • D’un jardin clair            piano solo
  • Nocturne

F. Martin (1890-1974): Ballade

Jeanette Landré studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Adriaan Bonsel en Emile Biessen. Na een aantal jaren als solopiccolo speelster bij het Residentie Orkest, was zij jarenlang solofluitiste van het Radio Symfonie Orkest en de latere Radio Kamer Filharmonie. Ze soleerde in werken van J. S. Bach, maar ook van hedendaagse componisten als FrankMartin, Edgar Varese, Heinz Holliger en Sofia Goebaidulina. Zij maakt deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en maakte tournees naar o.a. India, China,Jordanië, Suriname, Benin en Georgië. Jeannette is ook verbonden aan het Asko/Schönberg Ensemble en werkte samen met componisten als o.a. G.Ligeti, K.H.Stockhausen en Louis Andriessen . Ze stond ook aan de wieg van het muzikanteninitiatief Ludwig en Splendor te Amsterdam.

Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes(F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij piano bij Herman Uhlhorn en behaalde daar zowel haar B diploma als het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aan het Mozarteum te Salzburg bij Norman Shetler. Naast solistische optredens heeft Mariken zich op diverse samenspel-gebieden toegelegd. Met verschillende ensembles maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië en Marokko. Zij is lid van The Amsterdam Consort, Trio Lataster en Tango Aliado. Met de fagottist Peter Gaasterland gaf zij concerten en masterclasses in o.a. Liechtenstein en met de sopraan Margo Rens in China. Met de violist Tjeerd Top concerteerde zij behalve in de bekende zalen in Nederland ook in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië.

Als docent en correpetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=5ksg3ET8t7I

Reacties zijn gesloten.