Veronique Serpenti harp en Elisabeth Blom sopraan

Veronique Serpenti harp en Elisabeth Blom sopraan

Zondag 20 november 11.30-12.30 uur in Fletcher hotel ARION aan de Boulevard Bankert te Vlissingen

Het heeft even geduurd en er is vaak gevraagd naar een optreden met harp. Eindelijk hebben we nu een concert met de zeer gerenommeerde Nederlandse harpiste Veronique Serpenti en de ook in Zeeland bekende sopraan Elisabeth Blom.

Veronique Serpenti is een van de meest vooraanstaande klassieke harpisten. Zo speelt ze regelmatig als solist met het Radio Filharmonisch Orkest, met haar Berghout Ensemble en is ze een veelgevraagde orkestharpiste in binnen- en buitenland. Ze won diverse prijzen en stipendia en behaalde aan de Indiana University USA het prestigieuze Artist Diploma, cum laude, bij de beroemde harpiste Susann McDonald.

Elisabeth Blom is naast sopraan ook bekend als dirigent van het Roosevelt College Choir in Middelburg en het Zeeuws Vocaal Ensemble. Ze treedt regelmatig op als sopraansoliste en als sopraan bij Cappella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor, Amsterdam Baroque en het Apollo Ensemble.

Ze nemen ons onder meer met de verfijnde muziek van de impressionisten Claude Debussy, Maurice Ravel en hun muzikale evenknie André Caplet mee naar het schilderachtige Parijs van rond 1900.

Programma: Lyrics & Poetry:

Gabriel Fauré (1845-1924):   

 1. Tristesse
 2. Mai 
 3. En prière 
 4. Après une rêve

Impromptu Op. 86 harp solo

Claude Debussy (1862-1918)   

 1. Romance 
 2. Cloches 
 3. Beau soir 

Francis Poulenc (1899-1963)     

 1. A sa guitar 
 2. Priez pour paix 

Marcel Tournier (1879-1951):  La lettre du jardinier 

André Caplet (1878-1925):  Deux Sonnets (1916) sopraan en harp

 1. Quand reverrai-je, hélas!..
 2. Doux fut le Trait…

Benjamin Britten (1913-1976):  Folksongs: (1940) sopraan en harp

 1. David of the White Rock
 2. The last rose of summer
 3. The Salley Garden 
 4. Greensleeves 
 5. Dink’s Song

Richard Bennett (1936-2012):  The Aviary (1966) sopraan en harp

 1. The birds lament
 2. The early nightingale
 3. The widow bird
 4. The lark

Veronique Serpenti is een veelzijdige Nederlandse harpiste, artistiek leider van het Berghout Ensemble en oprichtster van Kamermuziek Heusden Vesting. Zij genoot haar opleiding, Uitvoerend Musicus, aan het Rotterdams Conservatorium bij Teresia Rieu en aan de Indiana University te Bloomington USA. Hier behaalde zij het Performer’s Certificate en het prestigieuze Artist Diploma, cum laude, bij de beroemde harpiste Susann McDonald. Reeds op 13-jarige leeftijd debuteerde Veronique als soliste met orkest in de 100ste uitzending van ‘Jonge mensen op het concertpodium’. Ook vertegenwoordigde zij Nederland tijdens het Internationaal Concert voor Jonge Solisten, Eurovision Broadcast. Sindsdien heeft zij met diverse orkesten gesoleerd zoals o.a. het Radio Orkest van Madrid, Heidelberg Sinfoniker, Schlierbacher Kammerorchester, Noord Hollands Filharmonisch Orkest, Promenade Orkest, Die Philharmonie der Nationen. Zij won verschillende prijzen en beurzen, zoals een 4-jarige studiebeurs van St. Podiumkunsten en Prins Bernhard Fonds. Zo won het Nationaal Harpconcours van Jong Muziek Talent Nederland en het Concerto Concours aan de Indiana University.

Veronique is een veelgevraagde orkestharpiste in binnen- en buitenland en werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Valery Gergiev, Charles Dutoit en Jean Fournet. Ruim 20 jaar is zij als vaste remplaçant verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Zij werkt geregeld mee aan wereldpremières en tal van cd-, tv- en live radioproducties. In 2020 werd de cd ‘Atlantis’ van Robin de Raaff met Radio Filharmonisch Orkest uitgebracht waarop Veronique één van de twee soloharpen vertolkt.

Veronique speelt regelmatig in kamermuziekseries en Internationale festivals zoals o.a. Hohenloher Kultursommer, het Grachtenfestival en World Harp Congres. In 2017 speelde zij de wereldpremière van “Kus de regen” van Micha Hamel. Zij was o.a. te gast bij het Internationale festival Musica Sacra en November Music in Den Bosch.

In 2020 richtte Veronique haar eigen ensemble op. Het Berghout Ensemble een collectief van bevriende vooraanstaande musici. In samenwerking met o.a. het Ruydael Kwartet was zij het afgelopen seizoen in verschillende grote kamermuziekseries te horen.  

http://veroniqueserpenti.com

Elisabeth Blom, sopraan en artistiek leider van Hollands Collectief. In 2020 werd Hollands Collectief mede door haar opgericht. Haar passie voor ensemblezang in solistische bezetting geeft ze hiermee gestalte.

Elisabeth zingt als sopraan ook in de basisbezetting van Cappella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Baroque en regelmatig in het Apollo Ensemble. Daarnaast treedt zij regelmatig op als sopraansoliste, zoals recentelijk de uitvoering van ‘Chants de terre et de ciel’ van Olivier Messiaen in het Orgelpark Amsterdam. Elisabeth genoot haar zangopleiding van Margareth Roest, Esther Putter, Connie de Jongh, Harjo Pasveer, Rita Dams en momenteel van Hanneke de Wit.

Sinds 2017 is ze de opvolger van Daan Manneke als dirigent van Cappella Breda. Ze was als dirigent ook verbonden aan ondermeer Ruach Vocaal Jeugdensemble (Koor van het jaar 2012) Kamerkoor Lelystad, Roosevelt College Choir in Middelburg en het Zeeuws Vocaal Ensemble. Ze behaalde haar bachelor koordirektie aan het Rotterdams Conservatorium bij Wiecher Mandemaker en deed de masteropleiding koordirektie bij Jos van Veldhoven aan het Koninklijk Haags Conservatorium.

https://www.elisabethblom.nl

Reacties zijn gesloten.