Kirila Kraal sopraan & Nicolas van Poucke piano 

Kirila Kraal sopraan & Nicolas van Poucke piano 

Zondag 19 maart 11.30-12.30 uur in Fletcher hotel Arion te Vlissingen

Het optreden van Kirila Kraal tijdens het 1e SPRIENGE muziekfestival april vorig jaar was een openbaring met haar prachtige stem en overtuigende performance. Een uitnodiging om in onze reguliere serie te komen zingen lag dan ook voor de hand. Ook geweldig dat ze samen met Nicolas van Poucke optreedt. Nicolas is vanaf het begin van onze series een geliefde pianist. Zijn ster is inmiddels hoog gerezen en hij werd in de Volkskrant “Een ware dichtende musicus” genoemd.

Hun optreden staat in het teken van 2 grote Duitse Romantici. Robert Schumann verstond de kunst om op een unieke manier poëzie en muziek te laten versmelten. Zijn liederen beschrijven de loop van de liefde van de vrouw voor haar man en hij droeg deze vrijwel allemaal op aan zijn vrouw Clara. Ook Strauss schreef liederen op basis van gedichten en literaire werken en ondervond daarbij veel steun aan zijn vrouw, een verdienstelijk sopraan. Een prachtig optreden om naar uit te zien.

Programma:

R. Schumann (1810-1856):

Liederen Frauenliebe und leben Opus 42

Piano solo n.t.b.

R. Strauss (1864-1949):

Opus 10 nr.1 ‘Zueignung’ en nr. 8 ‘Allerseelen’

Opus 67: 3 Songs of Ophelia uit Shakespeare‘s Hamlet

  1. Wie erkenn’ ich mein Treulieb
  2. Guten Morgen, ’s ist Sankt Valentinstag (Zweites Lied der Ophelia)
  3. Sie trugen ihn auf der Bahre bloss (Drittes Lied der Ophelia)

Opus 27:

  1.  Ruhe Meine Seele
  2. Cäcilie 
  3. Heimliche Aufforderung
  4. Morgen

VIDEO: https://youtube.com/clip/UgkxiE3d7hQjBtihCISzoMuCDuEG1H8gT5VA


Kirila Kraal studeerde in 2011 af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij bariton Pierre Mak en coach David Bollen. Na haar afstuderen ontving zij een royale beurs van het Staetshuysfonds Amsterdam om privé verder te studeren bij Margreet Honig en vocal coach Brian Masuda. Ze vervolgde haar werk en studie van 2012 tot 2014 in Weimar, Duitsland. En volgde twee jaar lessen bij sopraan Anna Samuil in Berlijn. Van 2019 tot 2022 volgde zij bij de Margreet Honig Foundation het Teach the Teacher programma. Welke zij succesvol heeft afgerond. Afgelopen jaar vormde Kirila samen met Elsina Jansen het artistieke team van de eerste versie van het Voice Festival van de Margreet honig Foundation.

Sinds haar afstuderen is zij als solist actief in zowel Opera en concertrepertoire als lied. Afgelopen seizoenen trad zij meermaals op tijdens de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival Amsterdam en stond zij in producties van onder andere Opera Spanga, Tania Kross, De Diamantfabriek en Kiezoper Berlin. Ook treedt zij veel op als solist in een kamermuziek formatie met Trio 258, Camerata RCO, Club Classique, Vrienden van de Kamermuziek en met het Aristos Quartet. Kirila vormt sinds 2021 een lied-duo Kraal en Van Poucke met pianist Nicolas van Poucke, en sinds 2022 ook met pianiste Lestari Scholtes.

Samen met pianist Daan Boertien werd zij in 2015/2016 aangenomen voor de Udo Reinemann International Lied Masterclasses te Brussel o.l.v. Christianne Stotijn, waar zij een jaar lang masterclasses kregen van onder meer Anne Sofie von Otter en Julius Drake. Kirila volgde reeds masterclasses bij Het Mozarteum te Salzburg, Margreet Honig, Christianne Stotijn, Anne Sofie von Otter, Janet Williams, Julius Drake, Dietrich Henschel, Udo Reinemann, Markus Hadulla, Dorian Astor, Helena Lazarska, Bernadette Manca di Nissa, Rudolf Jansen, Jeff Cohen, Valerie Guillorit en James Mccray. https://www.kirilakraal.com

Over de Nederlandse pianist Nicolas van Poucke schreef De Volkskrant na een recent optreden “Een ware dichtende musicus”. Geboren in een muzikaal gezin begon Nicolas op zesjarige leeftijd met pianolessen, studeerde bij David Kuyken en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en werd gecoacht door Martha Argerich, Murray Perahia en Alfred Brendel. Nicolas treedt sinds jonge leeftijd veelvuldig op in binnen en buitenland en was te gast bij verschillende orkesten waaronder meest recentelijk het Nederlands Kamerorkest. Onlangs gaf Nicolas recitals in Het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen en maakte zijn Londense debuut in de Royal Festival Hall met Beethovens derde pianoconcert.

Van Poucke’s discografie groeit gestaag, zijn meest recente solo-album voor Night Dreamer“In The Moment” is een direct-to-disc album met twee Beethoven sonates opgenomen in één continue, onbewerkte take. 
The Schumann Collection Vol. l” op TRPTK werd laaiend ontvangen in de pers:“Er zijn niet veel pianisten die deze muzikaal en psychologisch complexe wereld met zo veel vanzelfsprekendheid weten te benaderen.” schreef Erik Voermans in het Parool. De release van “The Schumann Collection Vol. ll” staat gepland voor begin 2023.

Nicolas treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland en was te gast bij verschillende orkesten, waaronder meest recentelijk het Nederlands Kamerorkest. Hij gaf recent recitals in Het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen en maakte zijn Londense debuut in de Royal Festival Hall met Beethovens derde pianoconcert. Van Poucke’s discografie groeit gestaag, zijn meest recente solo-album “In The Moment” is een direct-to-disc album met twee Beethoven sonates opgenomen in één continue, onbewerkte take. De release van “The Schumann Collection Vol. ll” staat gepland voor begin 2023. facebook.com/NicolasPianist/

Reacties zijn gesloten.