Thomas Dulfer fagot en Deborah Witteveen saxofoon

Thomas Dulfer fagot en Deborah Witteveen saxofoon

Zondag 20 februari 13.30-14.30 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Fagottist Thomas Dulfer en saxofoniste Deborah Witteveen zijn beiden aanstormende talenten in de klassieke muziekwereld. Al op jonge leeftijd wonnen zij afzonderlijk van elkaar prijzen bij het Prinses Christina Concours en werden onderscheiden met de Classic Young Masters Award. Samen maakten ze deel uit van het JongNBE, de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble. Een hechte muzikale vriendschap ontstond en sinds 2017 spelen zij samen. Zij waren al meermaals te horen op Radio4 en speelden op festivals als de NJO Muziekzomer en Down the Rabbit Hole.

Hun repertoire van Bach tot Piazzolla en van Rossini tot Gubaidulina is een bonte mix van stijlen waarbij alle facetten van hun instrumenten optimaal tot hun recht komen. Door de bijzondere samenstelling spelen zij vrijwel uitsluitend arrangementen waarbij fagot en saxofoon samensmelten tot strijkers, zangers en blazers.

Een uitgelezen kans om de veelzijdigheid van dit duo te leren kennen.

Programma:

Gioachino Rossini (1792-1868): Arias uit ‘Il Barbiere di Siviglia’: Ecco ridente in cielo (arr. Gebauer / Koenigsbeck)

J.P. Rameau (1683-1764): Les Sauvages en Tambourin

M. Mellits (1966-heden): Black (2008)

A. Piazzolla (1921-1992): Café 1930, uit ‘L’Histoire du tango’

F. Poulenc (1899-1963): Sonata for Clarinet and Bassoon FP 32 (1922): Allegro,  Romance, Final

H. Purcell (1659-1695):  Oh, Fair Cedaria, Hide Those Eyes

José L. Elizondo (1981-heden): Otoño en Buenos Aires

Gioachino Rossini (1792-1868): Arias uit ‘Il Barbiere di Siviglia’: Largo al factotum (arr. Gebauer / Koenigsbeck)

J.S. Bach (1685-1750): Inventies 8,9,10 BWV 779-781

S. Verhelst (1981-heden): Devil’s Waltz

Thomas Dulfer (1993) studeerde aan het koninklijk conservatorium in Den Haag bij Bram van Sambeek. In mei 2018 studeerde hij af met een 10 met onderscheiding: “He succeeds in covering the full musical spectrum and shows his unique qualities as a performer” waar hij ook de prijs voor het beste eindexamen voor ontving van dat jaar. Thomas heeft zijn studie vervolgd bij Bram van Sambeek aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen, waarvoor hij de Young Talent Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft ontvangen.

Naast de studie fagot heeft Thomas ook een bachelor in Biomedical Sciences afgerond aan Amsterdam University College en heeft hij in 2020 zijn master hart en vaat onderzoek afgerond aan de Vrije Universiteit. Thomas is actief als solist, in kamermuziek en als remplaçant bij onder andere het Balletorkest, Radio Philharmonisch orkest, Asko Schönberg ensemble, en Amsterdam Sinfonietta.

In augustus 2019 was Thomas de Young Artist in Residence van de Muziekzomer van Nationale JeugdOrkesten Nederland (NJON), waar hij vier producties heeft gecreëerd met onder andere het solo programma “Heartbeat” en de multidisciplinaire voorstelling “Blauwbaard”, waar dans, theater, acrobatiek en muziek samen kwamen.

Thomas won reeds diverse prijzen in concoursen, waaronder de eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Daarnaast heeft Thomas de Classic Young Master Award gewonnen wat bestond uit een tweejarig begeleidingstraject.

Thomas speelt op een Heckel fagot die hij mede door Stichting Eigen Muziekinstrument heeft kunnen aanschaffen.

www.dulferenwitteveen.com

Deborah Witteveen (1995) werd geboren in Oldebroek en begon op achtjarige leeftijd met saxofoon spelen. Haar eerste saxofoonlessen kreeg zij van Inge te Velde. Van 2011 tot 2017 studeerde Deborah bij Johan van der Linden aan het HKU Utrechts Conservatorium waar zij haar Bachelor of Music behaalde met een 9,5 met onderscheiding. Daarna vervolgde ze haar studie bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze in 2020 ook haar Master of Music cum laude afrondde. Ze was driemaal prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours. In 2016 behaalde Deborah een derde prijs op het eerste internationale saxofoon concours in Wroclaw, Polen. Daarnaast mocht zij dat jaar de Classic Young Masters Award ontvangen, hiermee kreeg zij een tweejarig begeleidingstraject op maat aangeboden.

Ze volgde masterclasses bij de meest gerenommeerde saxofonisten van deze tijd die ze ontmoette op het conservatorium, maar ook tijdens internationale masterclasses in Gap, Frankrijk en Bad-Homburg, Duitsland. Ze soleerde met het Orkest van het Oosten en als onderdeel van haar bachelor eindexamen soleerde ze samen met het HKU Kamerorkest in het veeleisende saxofoonconcert van Henry Kelder. Daarnaast speelt Deborah kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen.

Sinds 2019 is ze de baritonsaxofoniste van het Ardemus Quartet en heeft ze een duo met pianiste Maxime Snaterse. Van 2015 tot en met 2017 was Deborah saxofoniste in het JongNBE. Inmiddels speelt ze regelmatig mee in het Nederlands Blazers Ensemble.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is ze als saxofoondocent verbonden aan Stichting Muziekonderwijs Oldebroek en Cultuurkust.

www.deborahwitteveen.com  

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=7qVunijSPhQ  

Reacties zijn gesloten.