Wij wensen u een fijne zomer

Wij wensen u een fijne zomer

Het is met enige weemoed dat we terugkijken op ons eerste zeer geslaagde SPRIENGE kamermuziek Festival van vrijdag 22 t/m zondag 24 april met zonder uitzondering optredens op het allerhoogste niveau.

Daar stonden onze fantastische zowel klassieke- als jazzmusici garant voor. Een goed bezocht openingsconcert door Trio 258 aangevuld met Jelmer de Moed klarinet, Pieter van Loenen viool en Emlyn Stam altviool bracht zeker met het klarinetkwintet van Brahms velen in vervoering en oogstte veel waardering. Er werd gemusiceerd in verschillende samenstellingen en een cross-over tijdens het slotconcert in de Sint Jacobskerk met Trio 258, Anna Serierse zang en Kirila Kraal sopraan met het lied “les vieux amants” als afsluiting. Een solorecital door Nikola Meeuwsen in Podium de Piek, genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2022, maakte dieperliggende gevoelens los. We waanden ons even in het creatieve en culturele Parijs van de 20e eeuw tijdens Salon de Paris. Door het beperkte aantal plaatsen moesten we op zondagmorgen velen teleurstellen voor betoverend Bach in het muZEEum door Eduardo Paredes viool en Giorgos Kotsiolis cello. Jazz in de Piek door Anna Serierse met haar Quartet en het Chieko Donker Duyvis Ensemble was een openbaring met een enthousiast publiek en smaakt naar meer. Ook de Zeeuwse jeugd en de allerkleinsten kwamen aan hun trekken met de masterclass, open Podium en het familieconcert met Joep Onderdelinden en pianoduo Scholtes/Janssens waar de kinderen ademloos naar luisterden.

Bovenal zijn we Lestari Scholtes zeer dankbaar. Ze was niet alleen onze artistiek leider maar legde met haar pianospel een inspirerende, solide en zeer muzikale basis onder alle klassieke optredens. Zonder Lestari zou dit festival niet mogelijk zijn geweest. Ook niet te onderschatten is de enorme uitdaging waar onze vrijwilligers Jos, Lilian, Natalia, Loes, Mieke, Maria en Astrid voor stonden. Het is geweldig gelukt, we hebben een mooie basis gelegd en een schat aan ervaring opgedaan voor een vervolg in 2023.

We kijken nu weer uit naar de start van het nieuwe seizoen op de nieuwe locatie Arion hotel aan de Boulevard Bankert 266 met uitzicht op zee en gaan dan weer terug naar concerten in de ochtend zoals we gewend waren met de mogelijkheid van een lunch na afloop in het uitstekende restaurant.

We hopen u op Zondag 4 september 11.30 – 12.30 uur weer te mogen begroeten in onze muziekzaal op de 1e verdieping van Arion hotel met Sylvia Huang viool en het GoYa Quartet.

We wensen u een hele mooie zomer en gaan zelf ook met een tevreden gevoel genieten van de zomervakantie.

Reacties zijn gesloten.